Alsó tagozatos másodikos gyerekednek hány darab és mi lesz a kötelező olvasmány? Kell hozzá olvasónaplót is írni? Milyen formában? Jó az, amit a könyvesboltban meg lehet vásárolni vagy a tanító küldi hozzá a feladatokat?
Az nem semmi,másodikosnak 300 oldalas könyvet feladni. :-( És el is olvasta?? Egyszer belekezdtem a Ruminibe, de nekem nagyon unalmas volt.
Nem aprózzák el nálatok se :-(.
Olvasónaplót is kértek/kérnek az olvasáshoz?
Kitartást! Mi is nagyon vártuk végre a vakációt.
Nálunk a Vackor volt és a Misi mókus. A nyáron el kellett olvasni, de aztán az iskolában fejezetenként olvasták és dolgozták fel együtt.
De ez szerintem tanárfüggő is, mert a lányoméknál pl. a Rumini volt, és nyáron olvasónaplót kellett kézzel írni, rajzolni hozzá, és kb. egy órát ha foglalkoztak vele. Most a fiam negyedikes lesz, és nekik most lesz a Rumini kötelező, mivel elég hosszú, csak ez az egy lesz. Viszont másodikban én még erős túlzásnak éreztem, elég hosszú, még nem olvasnak olyan jól a gyerekek, szerintem egy ilyen könyvvel csak elbátortalanodnak. A lányom utálta, én olvastam fel neki.
Nálunk választani lehet, 1 könyvet kell elolvasni a listából (persze lehet többet is). Szerepel rajta a Vuk és a Misi mókus, az Egy kölyökkutya naplója, Pöttyös Panni naplója, Mazsola, a Most én olvasok sorozatból a Tökmagok 4. szintje (Tökmagok a piramisban), illetve az Olvasólétra sorozatból egy focis és egy lovas történet. Így a jobban és a kevésbé gyakorlottan olvasó gyerekek is találnak maguknak megfelelőt.
Olvasónapló nem kell, csak a könyv szereplőit és helyszíneit kell felsorolni, és 5-10 mondatot írni a könyvről (tetszett/nem tetszett, miért ajánlaná másoknak elolvasni). Plusz 1 rajz.
Utolsó, a Tiétek a legszimpibb hozzáállás. Választhat a gyerkőc és nem kell még ezt is egy kötelező tehernek éreznie. Az olvasással nekem se lenne problémám, még az se érdekelne, ha megmondják melyiket.
De így a legjobb, hogy választhat a gyerkőc! Lesz még elég kötelező olvasmány, amíg suliba jár.
Most kezdi majd a 3. osztályt a kisfiam. 2 kötelezőt kapott a nyárra: Rumini és a Vuk.
A Ruminit teljesen véletlen egybeeséssel megvettem neki még mielőtt tudtam volna, hogy kötelező lesz, mert a kisebbik fiamnak (és nekem is:) nagyon tetszett Berg Judittól a Két kis dínós sorozat.
Hát a Rumini azért jóóó nagy falat...:/ Így hogy én olvastam fel neki, figyelgetett, de sokszor elvesztette a fonalat mint kiderült.
Amióta tudja, hogy kötelező és neki kène olvasnia...utálja!! Egy sort se olvasott még belőle eddig.:( Élvezte a nyarat, most költöztünk panelból kertes házba, egész nap az udvaron van...este jönnek be, nem sok kedve van olvasni. Egyedül eddig nem is nagyon olvasott, max Minecraft magazin cikkeket.
5-ös magyaros, de pont a szövegértés a gyengéje. Amit meg is értek, mert némelyik olvasmány amit 2.ban vettek...háát azok szerintem nem az értő olvasást segítették pont.:)
De hasznos volt olvasni amiket eddig írtatok:), mert tisztán látom most már, hogy nem fogom direktbe megutáltatni vele az olvasást, én fogom felolvasni neki a Ruminit, összebújva, jó hangulatban, tesókat is magunk köré csalva. Utàna a megadott szempontok szerint együtt megbeszéljük a tanítónéni által kért infókat, kisfiam pedig leírja.
Aztán hátha a Vuk már könnyebb falat lesz.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!