Érdemes tanítani, felkészíteni?
Figyelt kérdés
A lányom szeptemberben kezdi az első osztályt. Vettünk, kaptunk fejlesztő füzeteket, amikben lehet gyakorolni az írást. Viszont a lányomat nem igazán érdekli, köti le és ráerőszakolni sem szeretném. Vagy próbálkozzak még nála? Egyáltalán érdemes? Kell ezeket tudnia vmennyire iskola kezdésre vagy majd úgy is ott fogja megtanulni? Amikor én nagycsoportos voltam, nem volt ilyen, minden gyerek tiszta lappal kezdte. De most már az óvodában is árulják ezeket a feladat füzeteket.tegnap 20:45
1/6 anonim válasza:
Dehogy kell. Rajzoljon, gyurmázzon, legózzon, mozogjon, ugráljon, mászókázzon, ugróiskolázzon, labdázzon.
2/6 anonim válasza:
Írást ne gyakoroljon, ami az írást megelőzi majd, a betű elemek, azt se gyakorolja, mert rosszul fogja megtanulni. Amit lehet csinálni: színezés, gyurma, pont összekötő, labirintus. Ami szerintem a legjobb: Szabó Szilvia kalandpark, pont összekötő könyvei.
4/6 anonim válasza:
Nem, az iskolában sem egyből az írással kezdenek.
5/6 anonim válasza:
Kislányom is szeptemberben kezd majd.
Mi foglalkoztatózunk. Napi 1-3 feladat, attól függően, hogy mennyire van kedve hozzá.
Az írást, olvasást nem erőltetjük. Inkább feladatokat old meg: labirintus, számos színező, sorminták, logikai feladatok, különbség keresés, párkereső, memória, és számolunk, összeadunk, kivonunk játékosan, ahogy a helyzet hozza.
6/6 anonim válasza:
Sokat segit ha mar megy a helyes ceruza fogas vagy eppen az, hogy tus ulni egy helyben.
Sokat szinezzen, kreativkodjon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!