Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nyolcadikos gyereket elkísérni...

Nyolcadikos gyereket elkísérni a központi felvételi írásra?

Figyelt kérdés
Te elkísérted a gyereket?
ma 13:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Valószínűleg el fogom (jövőre lesz aktuális). Olyan helyre megy be a belváros közepébe ahol még nem járt soha. Próbálom majd nyugtatni útközben. De ez a gyerektől is fügb, hogy igénye van e rá.
ma 13:46
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Már túl vagyunk rajta, de szerintem ez alap.

A gyereknek ez az élete első nagy megmérettetése. Izgul. Nyilván el tud menni egyedül is, odatalál, de kell neki egy kis lelki támogatás. Én mindkettőt elkísértem, és érte is mentem. Igényelték is, és nagyon hálásak is voltak érte.

ma 13:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi az osztálytársaimmal mentünk csapatosan, átsétáltunk a suliból. A mi időnkben sok sulinak saját felvételije volt, azokra elkísért anya.
ma 13:58
 4/15 A kérdező kommentje:
Én nem kísértem el, azt mondta egyedül szeretne menni. Mondta, hogy fele - fele arányban voltak akik egyedül mentek, és akiket kísértek. Volt olyan osztálytársa ahol még a nagyobbik testvér is ment.
ma 14:05
 5/15 anonim ***** válasza:
22%

Attól függ.

Emlékszem annó én azért kaptam rosszabb értékelést egy iskolából, mert nem volt velem senki. Megmondták a szemembe, hogy "ide szülővel kellett volna jönni", mert az iskola szemlélete elvárta, hogy a szülők maximálisan kivegyék a részüket. Ez a Református Kollégium volt Debrecenben.

ma 14:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
5# ez mondjuk kva gáz az iskola részéről :D szerintem ha egy gyerek magabiztos, és feltalálja magát a közlekedésben, nem kell ennyi idősen kisergetni, de ez nyilván gyerekfuggo.
ma 14:41
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

5: a központi felvételinél most nem feltétlen abban az iskolában írod a felvételit ahova járni fogsz, úgyhogy itt ilyen nem lehet.

Ettől függetlenül ha nem kérné külön, hogy ne menjek, akkor biztos elkísérném.

ma 15:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

6, ha még azt is elmesélem, hogy végül azt vették fel helyettem, akinek matekból és fizikából is kevesebb pontja lett, de elkísérte az anyja és a lelkész nagybátyja is... :D

Nem vesztettem sokat, hogy nem oda vettek fel.

ma 15:26
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha egyedül akar menni és ismeri a helyet nyilván mehet egyedül.
ma 15:57
 10/15 anonim ***** válasza:
58%

Igazából ez a gyerek első vizsgaszituációja életében. Ide nem azért kíséred el, mert ne adj isten nem tud tájékozódni, hanem azért, mert ez egy olyan szitu, ahol kellhet az érzelmi támogatás.

Engem a központi felvételire nem kísért el anyu, de nekem előző délután volt egy iskola által szervezett felvételi írásban (csak a mi tagozatunknak), és azután mindenkinek bent kellett aludni a kollégiumba, reggel pedig elkísértek minket a suliba felvételit írni. Engem anyu előző délután bevitt, felvételi után hazavitte, és ennyi.

ma 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!