Nyolcadikos gyereket elkísérni a központi felvételi írásra?
Már túl vagyunk rajta, de szerintem ez alap.
A gyereknek ez az élete első nagy megmérettetése. Izgul. Nyilván el tud menni egyedül is, odatalál, de kell neki egy kis lelki támogatás. Én mindkettőt elkísértem, és érte is mentem. Igényelték is, és nagyon hálásak is voltak érte.
Attól függ.
Emlékszem annó én azért kaptam rosszabb értékelést egy iskolából, mert nem volt velem senki. Megmondták a szemembe, hogy "ide szülővel kellett volna jönni", mert az iskola szemlélete elvárta, hogy a szülők maximálisan kivegyék a részüket. Ez a Református Kollégium volt Debrecenben.
5: a központi felvételinél most nem feltétlen abban az iskolában írod a felvételit ahova járni fogsz, úgyhogy itt ilyen nem lehet.
Ettől függetlenül ha nem kérné külön, hogy ne menjek, akkor biztos elkísérném.
6, ha még azt is elmesélem, hogy végül azt vették fel helyettem, akinek matekból és fizikából is kevesebb pontja lett, de elkísérte az anyja és a lelkész nagybátyja is... :D
Nem vesztettem sokat, hogy nem oda vettek fel.
Igazából ez a gyerek első vizsgaszituációja életében. Ide nem azért kíséred el, mert ne adj isten nem tud tájékozódni, hanem azért, mert ez egy olyan szitu, ahol kellhet az érzelmi támogatás.
Engem a központi felvételire nem kísért el anyu, de nekem előző délután volt egy iskola által szervezett felvételi írásban (csak a mi tagozatunknak), és azután mindenkinek bent kellett aludni a kollégiumba, reggel pedig elkísértek minket a suliba felvételit írni. Engem anyu előző délután bevitt, felvételi után hazavitte, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!