Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nyolcadikos gyereket elkísérni...

Nyolcadikos gyereket elkísérni a központi felvételi írásra?

Figyelt kérdés
Te elkísérted a gyereket?
tegnap 13:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
85%
10# nem minden gyereknek ez az első szitu, amikor igazán bizonyítani kell. Én pl versenysportolo vagyok, így 6 éves koromtól voltak komoly megmérettetéseim. Nem mindenki izgul az ilyesmin. Ezzel nem szólom le azt, aki igen, és érzi mindenki, szüksége van-e a szülő támogatására ebben a helyzetben, de nem vagyunk egyformák.
tegnap 16:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Elvittem kocsival, ahol írta az volt a kérés/szabály, hogy az ajtóban elköszönünk tőle és 12-re lehet értük menni. Bemenni nem lehetett az épületbe kísérőnek (bent a regisztrációban a tanárok, a terem megtalálásában az oda járó diákok segítettek nekik). Máshol nem tudom milyen szabályok voltak, itt ez. Kis település, a szomszéd városban van a középiskola ahol írta (oda is szeretne majd bekerülni). Nem ez az első vizsgahelyzete, nem igazán izgult rajta, a tanulmányi eredményei jók, szinte biztos, hogy bejut a választott iskolába, a magyarra azt mondta könnyű volt, a matek nehezebb, de egész jól megoldotta a feladatokat (az oktatási hivatal honlapján már fent van a megoldókulcs, megnéztük a válaszokat és szerinte lesz elég pontja matekból is)
tegnap 17:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

#11 Nem arról beszéltem, hogy első helyzet, ahol bizonyítani kell, hanem arról, hogy valószínűleg első vizsgaszituáció.

Én általános iskolásként rengeteg versenyre jártam, sulin belül, megyében, osztágosan, írásban, szóban. Énekkarral felléptem, gyakran én kaptam a szólót, mentem szavaló és mesemondó versenyekre, felléptem sulis rendezvényeken.

Egészen más a kettő. Ha nem leszel helyezett a versenyen, másnap ugyanaz történik, mintha megnyered volna. A felvételin meg lehet, hogy tök más suliba vesznek fel. Ez nagyobb stressz volt nekem is. Maga a tény, hogy nem az lesz, hogy bárhogy sikerül, minden megy tovább a tervek szerint, hanem lehet, hogy nem az lesz, amit terveztem.

tegnap 17:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tökre olyan volt, mint egy verseny. Mondjuk annyiból könnyebb volt hogy nem minden suli a központi felvételit kérte, tehát ha azt elizgulom vagy valami, akkor majd sikerül a másik. Lehet hogy most már mindenhová a központi számít, akkor azért cikisebb azt elszúrni.
tegnap 18:14
 15/18 anonim ***** válasza:
60%
13# a legtöbb gyerek szerintem nem problemazna annyira azon, milyen suliba megy, nem ezen múlik az élete, max majd az egyetem lehet mérvadó, ha olyan karriert akar. De ezt a stresszt, hogy jajj a felvételin múlik minden, szerintem max 1-2 szülő rakja a gyerekre.
tegnap 18:18
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Csak egy gyenge suliból nem fog egyetemre bekerülni. A fiam pl. már hatodikos korában kitalálta hova akar menni, az a gimi az álma, ahoz meg biza, kell 90 pont az írásbeliről és max pont a vitt jegyekből.
tegnap 21:13
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem izgultam és nem is kísértek. Kérdezd meg hogy szeretné
tegnap 22:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Gyerekfüggő. Ha akarja, vagy bizonytalan, esetleg messze van a suli és szar a közlekedés, akkor persze. Amúgy egy 14 éves nem kisgyerek már annyira, ha olyan típus, akkor kimondottan önállóan szereti már intézni a dolgait, ez egy jó alkalom az önállósodásra.

Én 12 évesen felvételiztem, hatosztályosba. Az írásbeli hétköznap délután volt, apu elkísért a lépcső tetejéig, ahol megmondták melyik terembe menjek, aztán hazament. Annyit mondott, hogy "csak ügyesen, ha végeztél, gyere haza".

Szóbelinél szintén, az szombat délelőtt volt. Volt akivel ott ült a fél család, de legalábbis anyuka, engem meg otthagytak, hogy "ügyes legyél, ha végeztél, gyere haza". Nem esett túl jól, pláne, hogy a legtöbben kísérővel voltak, de nem lett volna értelme ott ülni velem amíg vártam, hogy sorra kerüljek, ezt már akkor is felfogtam. Azt kicsit megbántam utólag, hogy nem vittem magammal valami regényt, mert a vége felé kerültem rá és eluntam a fejem addig, hiába vetítettek filmet. Mondjuk a sztorihoz hozzá tartozik, hogy közel volt a suli, simán 10 perc alatt hazaértem onnan.

tegnap 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!