Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nyolcadikos gyermeketeiket...

Nyolcadikos gyermeketeiket milyen átlaggal vették fel gimnázumba az elmúlt években, és kb hányas, hány pontos központikkal? Kellett-e szóbelizni, és azok hogy mentek?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 21:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

4 éve volt. A központik: matek 40 pont az 50-ből, magyar 27 pont az 50-ből.

Átlagot nem tudok, de matek 5, magyar irodalom 4, töri 4, kémia 5 volt. Nem volt szóbeli.

Gimnázium, természettudományos szakra.

tegnapelőtt 22:02
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
12es a lányom, mindenből kitűnő volt, a felvételin 64 pontja lett, a szóbelin (angol, nyelvi tagozaton) max pontot kapott. Felvették a gimibe az első helyre, amit megjelölt.
tegnapelőtt 22:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 4,75 volt hetedik év végén és nyolcadik félévkor. Már nem emlékszem a pontos jegyekre a vitt tantárgyakból, de 4 és 5 jegyei voltak.

A felvételin 40 pontot írt magyarból, 38-at matekból. Székesfehérváron ezzel az eredménnyel akármelyik gimibe felvették volna, de őt lebeszélték a tanárai, hogy nehéz lenne az neki. Úgyhogy egy vidéki gimibe mentünk, nem írom le, hogy melyikbe, de már százszor megbántam. Kritikán aluli. Persze lehet, hogy a városi gimikben is ez megy, nem tudom, tanárhiány van, rémes az oktatás helyzete.

Egyébként itt a gimikbe nincs felvételi.

Amúgy nem értem a pontozást, a 2-es a kérdésre válaszolt, miért pontoztátok le?

tegnapelőtt 23:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekem még nagyon messze van ettől, de magántanárként tudom, hogy 4-es/5-ös tanulóknak 60pont vagy afölötti központit ideális írni, ha gimibe szeretnének menni. Persze, a versenyistállókba jóval többet.
tegnapelőtt 23:46
 5/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, helyesbítek, a helyi gimikbe nincs SZÓBELI felvételi. A jegyek és a központi alapján rangsorolják a diákokat.
tegnapelőtt 23:52
 6/12 anonim ***** válasza:
4-ese volt mindenből átlagban a vitt pontokban. 61 pontot írt összesen az írásbelin. A szóbeliken szinte mindenhol 40 pontot kapott. 2 gyengébb dél-pesti gimibe is felvették volna, de ő egy technikumot választott helyettük inkább.
tegnap 07:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Úristen 3-as, hát ettől égnek állt a hajam, hogy tehették ezt a tanárai? :O
tegnap 07:34
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így be tdudom tájolni akkor, mit kell majd teljesíteni a fiamnak. Most hetedikes.
tegnap 08:51
 9/12 anonim ***** válasza:
amúgy sulinavigator.hu ezzel tudod betájolni, az adott suliba mi kell nektek
tegnap 09:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem, nem ismertem..
tegnap 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!