Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tudok tenni ilyen helyzetb...

Mit tudok tenni ilyen helyzetben, hova tudok fordulni?

Figyelt kérdés

Lányom 3.-dikos és idén is megtörtént, amit eddig sajnos minden évben, pedig idén a férjem írt egy emailt a tanárnőnek, aki ezt teljes mértékben ignorálta (szeptember óta amúgy minden általunk küldött emaillel így tesz).

A lényeg, a tanárnő hétfőn írt egy emailt a szülős csoportba, hogy a keddi osztálykarácsonyra várja be a beteg gyerekeket is. Ezen persze felszívtuk magunkat, mert ez nem csak minden karácsonykor így van, hanem minden ünnepnél, illetve azok a gyerekek akik szerepelnek valamilyen előadásban, a tanárnak nincs tartalék gyerek, akik helyettesíti, be kell jönnie a beteg gyereknek, teljesen mindegy hogy fosik, hányik, covid, influenza stb. Szóval jeleztük, hogy ezt nem kéne, illetve a szülői csoportba (facebookos) is írt egy szülő, hogy nagyon szépen megkér mindenkit, hogy ezt a tanár kérésére se tegyék, mert senki nem szeretne karácsonykor a 4 fal közé szorulni, sem orrot törölgetni. Mivel volt pár komment akik teljes mértékben egyet értettek, beengedtem a lányom. Pénteken már 41 fokos láz, erős fejfájás, a szemét nem tudja nyitva tartani annyira fáj neki. Meg is nevezte azt az osztálytársát, aki fullon beteg volt bent (nem csak a karácsonyon, hanem az egész héten), mert hogy a tanár azt mondogatta neki, hogy péntekig bírja ki. Az most egy dolog, hogy a fél napot átsírja, mert ma már a mamánál lenne mézeskalácsot sütni, de így mi sem mehetünk le, mert pici baba van a családban, plusz az apósom egy náthától is az intenzívre kerülhet (de akár bele is halhat). Most őszintén mit csináljak? Még 1,5 éve van ezzel a két nyomival (elnézést, de amit eddig tapasztaltam, minden tiszteletet kinyírtak belőlem) és tényleg nem érdekli őket, ha valaki felszólal az ilyen megmozdulásaik ellen. Csak azért is megcsinálják. Van valamilyen szerv ahova fordulhatok ha az igazgató is zsákutca lesz (nagy valószínűséggel az lesz, mivel már beszéltünk vele). Vagy csak simán amikor tudom, hogy ilyen események vannak, írassam ki betegnek? Már esküszöm nem tudom mit csináljak...

ma 13:33
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Fenntartónak jelezd, vagy vidd máshová.
ma 13:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazgatónak jelezd, vagy igen, tovább is lehet menni. De én biztos nem vittem volna be a gyereket így, teljesen idióta ez a tanár. Esetleg, ha a többi szülő benne van, rendkívüli szülőit kell tartani, az szmk emberetek intézze el. Azért is van, érdekképviselő is.
ma 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

És a többi szülő belement ebbe?

Mert az én gyerekemnek aztán mondhatja, hogy bírd ki péntekig,meg te vagy Józsi az előadáson, biztos, hogy nem engedem be lázasan, ha a feje tetejére áll, se.

Szervezzen úgy műsort, hogy legyen B terv,vagy tartson esőnapot.

Ilyen tanárral nem mailezgetni kell, hanem bemenni. A többi szülővel is kommunikálni. (bár az se különb aki a beteg gyereket elküldi színdarabozni)

Ha nem változik, akkor igazgató. Szerintem ez nem szmk hatásköre. De fel lehet ott hozni egy pontban, innentől kezdve nincs beteg gyerek az iskolában.

ma 14:22
 4/9 A kérdező kommentje:

#3 Akik előadók vagy a tanár színitanodájába járnak igen, azok a szülők simán behozzák a beteg gyereket. Mondjuk a felszólalók között az egyik szülőnek a gyereke pont fellépő, szóval nem mindegyik gondolkodik úgy ahogy a tanárok szeretnék.

Az SZMK-t én sem látom megoldásnak, azok a szülők is a fellépők közé tartoznak illetve a tavalyi tanév óta kb nem csinálnak semmit, nem is reagálnak a problémákra. Ilyen volt pl. hogy a tanárok tavaly elhallgatták, hogy tetves gyerekek voltak az osztályban, akik már azon a héten bent virítottak, amikor haza lettek küldve illetve elhallgatták, hogy elindult egy bárányhimlő járvány az osztályban. Hiába jeleztük nekik, hogy ezt meg kéne beszélni a tanárokkal, mert tájékoztatási kötelezettségük van, le sem sz.rták.

ma 14:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az szmk nem foglalkozik egy tanár kibeszélésével. Tapasztalat. Hatalmas botrány lett belőle, hogy a háta mögött intézkedek (volna) a szülők.

Igazgató.

ma 14:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha mindenki hlye és nem tudok semmit tenni, akkor nem vittem volna a saját gyerekem. Ha ezen pattog, akkor megmondtam volna, hogy mivel a gyermekem beteg (ha nem, akkor is ezt mondom) és potenciálisan halálos lehet a családban élőkre, ha további gedvát összeszed, így nem megy. Nekem nem fontosabb az iskolai darab, mint a rokonaim élete. Elhiszem, hogy ő szíves örömest megölne bárkit gondatlanságból, de most így járt. Direkt fogalmaznék így, mert úgyis leszarja.
ma 16:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#6 én még ekkora energiát sem fektetnék ebbe.

Igazolást küldi az orvos Krétába, akkor majd látja.

Aki egész évben nem tud válaszolni és kapcsolatot teremteni szülővel, így járt.

ma 17:02
 8/9 A kérdező kommentje:

#7 Pontosan ezt gondolom én is. Ez volt az utolsó, hogy beengedtem a lányom egy ilyen eseményre. A következő ilyen nagy majd márciusban lesz, oda már készülünk, bejelentem majd, hogy beteg és igazolás.

És igen, számomra ez az egyik lebosszantóbb a dologban, hogy szeptember óta írok nekik emaileket különböző ügyekkel kapcsolatban és sem emailben, sem az üzenőben, sem élőben nem kaptam választ. Sőt az egyik tanár, hiába én vagyok az első, aki ott van a gyerekért, megvárja, míg odaér még 4-5 szülő és szándékosan nem adja ki a lányomat. Ezt egy hónapja csinálja kb.

#6 Csak, hogy én valamelyest megnyugodtam, amikor egyetértés született a facebookos csoportban. Úgy éreztem, hogy ebben most megállapodtunk. Hát úgy látszik a sunyi azok között volt, aki nem szólt hozzá és nem reagált semmilyen reakcióval. De semmi baj innentől én is így fogok hozzá állni. :( És igen, amit utóbb leírtál ezt majd szándékomban is áll közölni velük.

ma 17:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez megy. Idén olyan szintre emelkedett, hogy a gyerek,aki csütörtök este fosott-hányt, az péntek reggel ott volt a műsoron, ahonnan az egyik pedagógus rohant ki vele hányni, de utána no problem,visszament.

Ezt büszkén megbeszélte anyuka meg nagymama is,hogy bár bágyadt volt,meg remegett a lába hazafelé,de igazi profi volt,hogy 2 hányás között énekelt egyet. A tanító néni meg làjkolta, és ő is kiírta,hogy milyen büszke,hogy volt,aki betegen is bejött a műsorra.

Nem tudsz mit csináli, semmi nem lesz belőle, életben be nem bizonyítod,hogy tőle kaptad el a betegséget. Felháborító, és egyben szomorú is, mert itt beteg gyerekekről beszélünk.

ma 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!