ADHD-s gyerekek szülei, voltatok már olyan helyzetben, hogy a gyereketek viselkedés-problémája miatt fordulnak el tőletek azok gyerekes családok, akikkel régen barátkoztatok, netán összejártatok?
Biztos szörnyű lehet, tényleg, őszintén. Viszont én látom a barátnőmet, akinek az elsős kisfiát minden nap bántja, cikizi egy ADHD-s kisfiú!
Nagyon nehéz helyzet. Megmondom őszintén, ha én sem tudom,hogy hogy kezelném,ha a baráti körben lenne ilyen, és akárhányszor összejövünk mondjuk egy vacsorára, kerti partira állandóan azt kellene lesnem,hogy bántja-e a másik gyerek az enyémet. Hiába értem meg,hogy nem ő tehet róla, és hogy ez egy betegség.
Nagyon fontos pont ezért, hogy y gyereked megfelelő terápiát kapjon. Ez ADHD esetén leginkább gyógyszer, de a kiegészítő viselkedésterápia is fontos. A szülőknek szülőtréning, ahol megtanítják ezeket a viselkedésterápiás módszereket.
Nekem az a tapsaztalatom a szülőkkel, hogy nagyon kevesen engedik a kezelést a gyereküknek és nem alkalmazzák a tréningen tanultakat, sőt nem is vesznek ilyenen részt. Így valóban nehéz az is , amin segíteni lehetne.
Természetesen tisztelet a kivételnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!