Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tudok tenni ilyen helyzetb...

Mit tudok tenni ilyen helyzetben, hova tudok fordulni?

Figyelt kérdés

Lányom 3.-dikos és idén is megtörtént, amit eddig sajnos minden évben, pedig idén a férjem írt egy emailt a tanárnőnek, aki ezt teljes mértékben ignorálta (szeptember óta amúgy minden általunk küldött emaillel így tesz).

A lényeg, a tanárnő hétfőn írt egy emailt a szülős csoportba, hogy a keddi osztálykarácsonyra várja be a beteg gyerekeket is. Ezen persze felszívtuk magunkat, mert ez nem csak minden karácsonykor így van, hanem minden ünnepnél, illetve azok a gyerekek akik szerepelnek valamilyen előadásban, a tanárnak nincs tartalék gyerek, akik helyettesíti, be kell jönnie a beteg gyereknek, teljesen mindegy hogy fosik, hányik, covid, influenza stb. Szóval jeleztük, hogy ezt nem kéne, illetve a szülői csoportba (facebookos) is írt egy szülő, hogy nagyon szépen megkér mindenkit, hogy ezt a tanár kérésére se tegyék, mert senki nem szeretne karácsonykor a 4 fal közé szorulni, sem orrot törölgetni. Mivel volt pár komment akik teljes mértékben egyet értettek, beengedtem a lányom. Pénteken már 41 fokos láz, erős fejfájás, a szemét nem tudja nyitva tartani annyira fáj neki. Meg is nevezte azt az osztálytársát, aki fullon beteg volt bent (nem csak a karácsonyon, hanem az egész héten), mert hogy a tanár azt mondogatta neki, hogy péntekig bírja ki. Az most egy dolog, hogy a fél napot átsírja, mert ma már a mamánál lenne mézeskalácsot sütni, de így mi sem mehetünk le, mert pici baba van a családban, plusz az apósom egy náthától is az intenzívre kerülhet (de akár bele is halhat). Most őszintén mit csináljak? Még 1,5 éve van ezzel a két nyomival (elnézést, de amit eddig tapasztaltam, minden tiszteletet kinyírtak belőlem) és tényleg nem érdekli őket, ha valaki felszólal az ilyen megmozdulásaik ellen. Csak azért is megcsinálják. Van valamilyen szerv ahova fordulhatok ha az igazgató is zsákutca lesz (nagy valószínűséggel az lesz, mivel már beszéltünk vele). Vagy csak simán amikor tudom, hogy ilyen események vannak, írassam ki betegnek? Már esküszöm nem tudom mit csináljak...

dec. 22. 13:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
88%
A szülőket sajnos ennyire érdekli a gyerek, már kiskorában bele kell nevelni,hogy csak akkor elég jó, ha a belét húzva is, de teljesìt. A pedagógusokat pedig ennyire érdekli a gyerekek, az összes, egészsége. Valószínűleg másban is hasonlóan fontosnak tartják,hogy jól érezzék magukat.
dec. 22. 21:52
 12/19 A kérdező kommentje:

#9 Ilyen nálunk is volt. A kislány végig hányta az egész estét, anyuka reggel bejött megkérdezni, hogy mi legyen. Hát jöjjön be, ha már nem kell állandóan hánynia. Itt már sajnos bent volt a lányom és nem tudtam előadás előtt kihozni, pedig neki a közös éneklésen kívül nem volt semmilyen szerepe. Akkor összetettem a két kezem, hogy nem kapta el. De, hogy a kislány lázas volt, az biztos, egyértelműen látszott az arcán.

#10 Úgy, hogy tövig be akarnak nyalni a tanárnak. Bár a miértjét én sem értem. Én a lányomat, akinek volt egy kerek mondata az egyik fellépésen kerek perec megmondtam a tanárnak, hogy nem viszem el, végig hányta az estét, lázas, otthon marad. Volt még egy nap a fellépésig és azért az egy sz.ros mondatért ott győzködött engem vagy 15 percen keresztül, hogy ha már csak hőemelkedés, akkor nyugodtan vigyem el. Nem vittem. Megoldották. Elvégre ez lenne a felkészítés egyik eleme, hogyha valaki kiesik legyen aki pótolja. Itt ráadásul csak egy mondattal kellett valakinek többet mondania. És ez csak én vagyok sajnos. Ugyan ezen az előadáson az otthon lévő covidos kislány részt vett. Utána nagyon sokan lettek az osztályból betegek, azon kívül meg ki tudja.

dec. 22. 22:11
 13/19 A kérdező kommentje:
#11 Sajnos 100%-ban igazad van, legalábbis a lányom tanárai ilyenek. Volt olyan, hogy a lányom már a nap felénél rosszul volt, a tanár nem hívott fel. Amikor átvettem mondta, hogy fáj a feje, de szerinte nem vészes, nem lázas. Amit elég nehezen hittem el, mert vörös volt a feje, mint a rák. Hazaértünk 40 fok és már potyogtak a könnyei és nem azért, mert sírt. És fél napig nézték a rosszul lévő gyereket, mert nem voltak hajlandóak hazaengedni, pedig csak egy hívás lett volna 15 perc alatt a sulinál vagyok. Teljesen elvesztették a bizalmamat, amire igazából magasról tesznek.
dec. 22. 22:16
 14/19 anonim ***** válasza:
83%

Az, hogy beviszi-e valaki a gyereket betegen, kizárólag a saját felelőssége. Nem értem, hogy van bárkinek szíve a lázas, beteg gyereket akar két hányás között kényszeríteni arra, hogy szerepeljen (ami a legtöbb gyereknek amúgy is nehéz, mert izgulnak).

Szülőként legyen már annyira felelősségteljes és felnőtt mindenki, hogy egy ilyen kérést el tudjon utasítani. Ez a helyzet amit vázoltál teljes mértékben elfogadhatatlan a pedagógus részéről, de én a a szülőkben is látom a hibát. Mondjon nemet, vigyen orvosi igazolást és kész. Ha bármilyen negatív felhangot érez később emiatt, akkor igazgató, szülőkkel való összefogás (normális hangnemben azért, de határozottan).

Pedagógus vagyok egyébként, szerintem a beteg gyereknek pihenésre van szüksége. Amikor a tanulásban való lemaradást emlegetik, mindig elmondom, hogy ha itt kókadozik a padban, annak semmi haszna nem lesz, ugyanúgy képtelen lesz tanulni, mert beteg, rosszul van. Csak annyi lesz a végeredmény, hogy elhúzódik a gyógyulás és másokat is lefertőz közben.

Érdekes egyébként, ritkán találkozok ezzel a szülői hozzáállással. Rengetegszer tapasztaltam, hogy benyomja a szülő a gyereket iszonyú betegen és még neki áll feljebb, ha két óra múlva felhívom, hogy a gyerek sír, mert lázas, hányt, hasa ment, feje fáj, jöjjön el érte. Mindig megkapom, hogy ehh, neki dolgozni kell, nem ér rá. Bezzeg az aztán senkit sem érdekel, hogy nekem is dolgoznom kellene, de ha lefertőz Pistike meg Julcsika, akkor én sem tudok pénzt keresni a saját családom számára és még a többi gyerek is szív, mert helyettesíteni fognak.

Szóval mindkét oldal vastagon hibás tud lenni.

dec. 23. 07:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ilyen az osztályfőnök. A tavalyi szülőin el mondta, hogy a mi osztályunkban van a legtöbb hiányzás, és arra kér mindenkit, hogyha a gyerek náthás, azért még nyugodtan küldje el iskolába. (Most nem tudom mi ez, beletették az értékelésébe, hogy mennyi hiányzás van az osztályban, vagy mi?)

Én eléggé felháborodtam ezen, de úgy láttam, hogy a többi 30 szülő nagyjából megvonta a vállát. Oké, hát akkor nem szóltam én sem. De én nem engedem iskolába a gyereket, ha beteg. Sajnos többen igen, mert mindig a suliból szedi össze a betegségeket.

Az idén volt a szalagavató, és a mi osztályunk rendezte a végzősöknek. A lányom beteg volt. Engem fel is hívott az ofő, hogy most akkor nem tud menni a gyerek? Hát, nem tud menni, mivel 39 fokos lázzal fekszik. Biztos? Biztos. Hát, akkor a szerepre keres valaki mást. Jó.

A lányom azóta is hallgatja tőle, de nem igazán érdekel.

Szerintem a tanár is zakkant (őszintén szólva én amióta iskolához közöm van több zakkant pedagógust láttam, mint normálist), de azért a szülőkkel is gond van. Beteg gyereket nem engedek iskolába, akármennyire is kéri a tanár. Annyit kellett volna írnia, hogy aki beteg, az küldje be az ajándékokat, ne legyen olyan gyerek, aki emiatt nem kap. Mert nálunk most sajnos ilyen is volt, és minden évben van.

dec. 23. 09:48
 16/19 A kérdező kommentje:

Nálunk azóta már a másik három gyerek is beteg, szóval mindenki dögrováson van. Emiatt az 1 esemény miatt.

És igen igazatok van, itt a szülők is hibásak, mondom, tudom, hogy kitől kapta el a lányom, ő a főfőfő szereplő az osztályban, és nem lett haza engedve, kedden annyit mondott neki a szereplésekért felelős tanár, hogy "csak péntekig bírd már ki".

dec. 23. 14:27
 17/19 anonim ***** válasza:

Hát, elég durva ez a helyzet.

Nálunk a Mikulás ünnepséggel volt ugyanez.

Adott héten hétfő reggel már 7-en hiányoztak a csoportból, és 2 tök beteg kisgyerekkel találkoztunk reggel a csoportszoba előtt, mondtam is, hurrá. Kedd hajnalban már ébredt a gyerek, hogy fáj a torka… ovi sztornó, jeleztem is..

Az első az volt, hogy “oh, jobbulást”, de azért pénteken menjünk az ünnepségre, mondtam, hogy erre nem látok esélyt, de konkrétan minden nap írt az óvónő, hogy pénteken menjen a kisfiam, akkor jön??, csak két óra!!, biztos jobban van már…. mondtam, hogy nem fog menni, örültem, hogy nem lett komolyabb és 2 nap alatt teljesen átment rajta… Nálunk is kiírták még a csoportba is, hogy mindenki nyugodtan vigye, a beteg gyerekeket is várják…

Persze volt aki bevitte, és mondanom se kell, hogy az egyik gyerek behányt az ünnepség közepén.

És igen, a következő hétre is betegedtek le, amit valószínű ott szedtek össze.

Amúgy, nálunk amúgy is egy brutál fertő az ovi, egyszerűen a szülők behozzák totál lázasan, hányósan, bokáig érő zöld takonnyal, ugató köhögéssel, kötő-hártyagyulladással, begyógyszerezve a gyerekeket.

dec. 24. 10:12
 18/19 anonim ***** válasza:
És igen, az egész család beteg, hányingere van, lázas, hasmenés, hányás. Imádkozzak,hogy 3 éves ne kerüljön kórházba. Tök szuper karácsony, tényleg megérte,hogy Pistike elmondta azt a 2 versszakot az ünnepségen.
dec. 24. 10:45
 19/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, mint mi, mielőbbi jobbulást kivanok! 🎄🎁😘
dec. 24. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!