Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hová kell fordulnom, mit kell...

Hová kell fordulnom, mit kell intéznem ebben a borzasztó helyzetben? Táppénzre gondolok.

Figyelt kérdés
Férjem lélegeztetőgépre került autóbalesetből kifolyólag.Mennem kell az Oephez-helyi kirendeltségéhez-,vagy háziorvoshoz is bejelenteni?2 hónapos babámmal vagyok itthon,csak azért itt kérdezem,mert itt mindennel kapcsolatban kaptam már értékelhető válaszokat.Vagy a kórház értesíti az Oep-et?Úgy néz ki,h hónapokig lesz kórházi kezelés alatt.Köszönöm előre is a segítséget!
2011. febr. 28. 11:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak a munkahelyén kell bejelenteni, telefonon. Jobbulást neki.
2011. febr. 28. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:

A háziorvosnál is be kell jelenteni,és ott meg tudod beszélni a további teendőket is.

Jobbulást kívánok.

2011. febr. 28. 12:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Jobbulást a férjednek!

A háziorvost hívd fel, hogy mi a helyzet, vegye táppénzre, lehet, hogy kér majd a kórháztól papírt. Szólj a munkahelyén is, most ott nincs teendőd.

2011. febr. 28. 12:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Én amikor kórházban voltam (terhesség alatt), az idő alatt nem a háziorvos adott táppénzes papírt, hanem a kórház által adott papaírt kellett leadnom a munkahelyemen. (Tb kifizetőhyely a cég). Ebből gondolom, hogy nekem meg azt kell majd leadni, amit a kórház ad.

Hogy hogy, mennyi időnként tudsz papírt szerezni, az kérdée, nekem a zárójelentéssel együtt kapott papaírt kellett leadnom.

Jobbulást!

2011. febr. 28. 12:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Mielőbbi felépülést a férjednek és sok erőt neked!

Mikor apám esett kómába,szívinfarktus miatt,akkr betelefonáltunk a melóhelyére,a háziorvoshoz bementünk és adott táppénzes papirt,amit bevittünk,amikor tudtuk.Házidokival beszélj előtte telefonon,biztos elfogja mondani hogy kell csináálni pontosan.

Ha tb kifizető hely a párod melóhelye,akkor automatikusan kapja fizetésidőben,de ha nem,akkor lehet h 1 hónap is eltelik mire megkapja.

2011. febr. 28. 13:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,akkor a háziorvost felhívom holnap.
2011. febr. 28. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!