Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért ilyenek a mai diákok?

Miért ilyenek a mai diákok?

Figyelt kérdés
95ös vagyok és mikor én jártam gimibe nem volt ilyen erőszakosság, pl tegyük fel olyat hogy Balogh Ronaldo megfenyegette a tanárját, a másik okos kést ránt a tanárjára, hol volt ilyen a mi időnkbe? Beszólni/ vissaszólni nem mertünk a tanárnak nem hogy kést rántani rá. Mi romolhatott el? A diákok nem tisztelik már a tanárokat, felnőtteket. Az ember így járassa a gyerekét iskolába majd? Rettegjen? Szerintem felháborító ami a mai világban megy. Anyám 74es, a 80as évek beliek elba@ztak valamit a gyerekeik nevelésével.
tegnapelőtt 14:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
59%

Igen, igazad van...

Én 79-es vagyok. N

Rossz felé vettük az irányt.

Talán azért, mert azt szerettük volna, hogy a mi gyerekeinknek jobb legyen, mint nekünk volt.

(engem, minket ok nélkül vágtak fejbe a tanárok)

Volt egy idős tanárnőm, aki a pecsét gyűrűjével akkor át vágott a fejemre egy szó nélkül, hogy még most is érzem, ahogy elönt a fér a fejem. Semmit nem csináltam és alsós, talán elsős, másodokos.

Most tuti, hogy nem hagynám szó nélkül. Főleg, ha gyerekeimmel tenné.

De valóban átestünk a ló túl oldalára.

Félelmetes, amiket hall az ember.

És szörnyű belegondolni, hogy mi vár még ránk...

tegnapelőtt 14:58
 2/18 anonim ***** válasza:
42%

"Anyám 74es, a 80as évek beliek elba@ztak valamit a gyerekeik nevelésével."

84-es vagyok. Az én gyerekem még épp csak alsós.

Kicsit korábban keresd a problémát!

tegnapelőtt 15:02
 3/18 A kérdező kommentje:

Jó hát aki 80ban született sok eséllyel 20-25 évesen anyuka lett és nem feltétlen alsós a gyereke.

Valóban ez volt egyes, anyáék mesélték hogy a tanár vonalzóval adta a körmösöket a gyerekeknek..

tegnapelőtt 15:05
 4/18 anonim ***** válasza:
90%

A fiam még csak általánosba jár, de ott olyan fegyelem van, hogy mukkanni nem mernek.

Hozzánk közel eső suliban meg mindennapos a tanár-gyerek harc, és elég kemények.

Az én középsulimban meg az életünkért küzdöttünk 😄

Állt a roma gyerek a kapuban és vagy cigi, vagy pénz, vagy kaja volt a vám.

Mondjuk rossz környéken is volt.

86-os vagyok.

tegnapelőtt 15:18
 5/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ennek akkor sem így kellene lennie. Nem féltünk semmitől sem, na jó pl mindig féltem a romáktól mert ha meglökted véletlen vagy odaszóltál neki a kapuba várt az egész pereputty🤣
tegnapelőtt 16:23
 6/18 anonim ***** válasza:
93%

97-es vagyok. Na nalunk pont volt ilyen amit leirtal illetve eleg problemas volt az altalanos iskolam. Gimiben mar jobb volt, mert a c tipusuak addig nem jutottak el, tehat ennyire durva balhe nem volt, de a pofazas az ment rendesen, foleg a fiuk reszerol, szoval nem feltetlenul volt mindenki csendes-kedves. Bar kisebb tortenesek voltak, pl valaki alkoholt hozott be, tanar sirva ment ki, kidobaltak egymas cuccait az ablakon, elbarikadoztak belulrol az ajtot, igy nem lehetett orat tartani es bemenni es stb.

Szoval ezek a kisebb csinyek azert mindennaposak voltak es szerintem nem lehetett egyszeru igy sem tanitani…:D

Attol meg, hogy te nem talalkoztal vele, letezett regen is mindenfele hulyeseg.

De azt alairom, hogy lehet a mai gyerekek neveletlenebbek, bar mittudomen. Engem is a tv nevelt kvazi, szuloket alig lattam, rengeteget dolgoztak hogy mindenunk meglegyen.

Nem latok bele masok eletebe, de nem egyszeru mindent tokeletesen csinalni szulokent.

tegnapelőtt 16:37
 7/18 anonim ***** válasza:
42%
És még az a generáció amelyikre már nem szabad rászólni sem, mert sérül a lelke, meg nem szabad nevelni, mert személyiség jogot sért, az még majd most kezdi csak a sulit.
tegnapelőtt 16:42
 8/18 anonim ***** válasza:
76%
Normális tanár soha nem ütött meg gyereket régen sem. Problémás gyerekek régen is voltak.
tegnapelőtt 17:48
 9/18 anonim ***** válasza:
27%

82-es nő vagyok. Általános és középiskolában is olyan fegyelem volt,hogy meg se mertünk mukkanni! Úgy sorakoztunk óra előtt még a középsuliban is,mint általánosban.

Ma már nincs ez. Pedagógus voltam...Nem írnék konkrét esetet,de durva, amit az iskolákban tapasztaltam. Nem véletlen, hogy betiltották a mobilokat az iskolákban.

tegnapelőtt 17:53
 10/18 anonim ***** válasza:
51%

‘88-as vagyok.

Nálunk általánosban voltak durva dolgok, bizonyos réteg által.

(Azért annyit hozzáteszek, hogy Bp, és nem éppen alja iskola, mégis.)

Középiskolában meg egy volt osztálytársam (már nem járt hozzánk az eset idején, mert megbukott, mástól tudom) arcon köpte a tanárnőt, mert az beszólt a színes hajára…

tegnapelőtt 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!