Humán beállítottsággal minek érdemes tanulni?
Sziasztok,10. évfolyamba járok,fakultáció választás előtt,és nem tudom eldönteni,minek lenne érdemes tanulnom.Először töri-angol faktot terveztem választani illetve történelem-angol tanárnak tanulni,de sajnos Magyarországon a tanári fizetés nem túl magas,szóval nem hiszem,hogy abba az irányba mennék.
Azon gondolkodtam még,hogy tolmácsnak tanulok,jelenleg angol és német nyelvet tanulok,az ELTE-nek van tolmács és fordító képzése,azon gondolkodtam evvel a két nyelvvel.
Sajnos pontosan még nem tudom előre,mit akarok,remélem tudnátok pár tippet adni,milyen szakokat lehet tanulni,ami azért jó megélhetést is biztosít.
Amúgy leginkább a törit,angolt és a földrajzot szeretem,de a némettel sincs bajom.
Reaál tantárgyak nálam esélytelenek :S :D
Jogásznak!
A történelem-angol kétszakos osztatlan tanárképzés amúgy nem rossz irány, mert nem feltétlenül kell utána tanítanod, azzal is lehetsz tolmács vagy mondjuk fordító. Ilyen szempontból a magyar-angol szak sem rossz, de földrajz-angol szakpárt is választhatsz vagy angol-németet.
Én mindenképpen értelmesebbnek tartom az osztatlan kétszakos tanárképzést, mint azt hogy jelentkezel egy BA nyelvszakra!
Jogásznak nem igazán szeretnék tanulni,nekem az annyira nem fekszik,plusz magyar faktot kellene hozzá választani,én pedig nem abban gondolkodom.
Szerintem az lesz,hogy töri,angol,és német faktot is felveszem,hátha 11-12. évben majd végleg eldől mivel megyek tovább :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!