Milyen ajándékot adjon a kislányom a tanítónénijének
év vége alkalmából?
Figyelt kérdés
A kislányom elsős és nagyon jól vette az akadályokat, amit nagyban köszönhet a tanítónénijének is, aki a karantén alatt is folyamatosan támogatott minket szülőket és gondosan figyelte, ellenőrizte a gyerekek munkáját. Év végével az osztály fog közösen ajándékozni, de én szeretnék külön valami ajándékot adni neki. Tudni kell, hogy a tanítónéni év elején kapott ajándékokat a szülőktől karácsony előtt, de akkor udvariasan megköszönve azt kérte, hogy ne vigyenek neki ajándékot a gyerekek. Közös ajándék lehet, de külön ne. Ezt azóta többé-kevésbé betartották, mi például azóta nem vittünk neki semmi sem szülinapjára, sem húsvétkor. Viszont így év végével én tényleg hálásan gondolok rá, a munkájára és szívesen adnék neki valamit, tényleg egy apróságot csak. A kislányom rajzolhatna stb. neki, de ilyesmit év közben is csinált már vagy adott neki cukrot, amikor a barátainak is adott. Van esetleg valami jó ötletetek? Vagy szerintetek továbbra sem adjunk semmit külön?
Hát nem suttyót nevelek, az biztos :-D Írogassatok, ha így ráértek, csak most jelzem, hogy a kérdést mostantól inaktiválom saját részre, úgyhogy ha jobb dolgotok nincs, már pedig miért is lenne... :-D , akkor írogassátok még a marhaságaitokat tovább.. Kedves utolsó, örülök, hogy leírtad, a kérdésedre válaszolva: neeem, neeem tudják megérteni, az ilyenekkel meg nem érdemes leállni ;-)
2020. jún. 10. 10:44
32/40 anonim válasza:
Te nem tudod megérteni, hogy a tanárnő azt kérte, ne adjon neki senki semmit külön :D :D
2020. jún. 10. 10:53
33/40 anonim válasza:
30-as. De igen! Erre való a közös ajándék. Tudod mert mindenki ugyanúgy hálás, nem csak te. Ha mindenki külön venne ajándékot, akkor tele lenne szegény tanító néni minden szarral. Anyukam tanító néni, tudom miről beszélek. Kevés ajándéknak örült eddig úgy igazán. Az egyik osztályában a szülök úgy döntöttek, hogy 4 év alatt osszeszednek neki egy zsolnai készletet. Pedagógus nap+év vége. Váza, tányérok 3 méretben, kávés készlet, teás készlet. Na ennek tényleg örült, ez az ünnepi étkészlet. Plusz 4-ben osszeraktak a szülök egy albumot. Minden gyerekről egy fénykép és egy kézlenyomat és a gyerekek által irt pár sor. És látszott, hogy nem a szülők diktálták, mert nagyon viccesek is voltak benne. Pl köszönöm a sok jó jegyet. A rosszakat nem. 😀
Na ehhez képest a többi osztályától kap pl csokit. Holott cukorbeteg és ezt elvileg tudják a szülők-mindegy én megeszem- meg virágot, ami szép, de pénzkidobás és év végén lépni nem lehet nálunk tőlünk. Stb. Egy másik osztalyatol mindig egy nagy értékű könyvutalványt kapott. Azt is szerette. Nem véletlen mondjak ám a tanárok, hogy NE vegyenek külön semmit. Senki nem akar lomtárban élni. Vagy vegyetek egy nagy valamit vagy semmit, csak köszönje meg szóban a lányod. Az is jobb, mint a kézzel készített vackok, amit kerülgetni kell évekig.
2020. jún. 10. 12:08
34/40 anonim válasza:
Nem, a közös ajándék nem a hála, hanem "mert illik". Abban az is benne van, aki rühelli a tanító nénit, az is, aki esetleg csak az utolsó hónapban érkezett az osztályba és az is, akitől a tanítónéni kap hidegrázást.
Mondjuk én vagyok is olyan jóban vele, hogy pl megkérdeztem, hogy virágnak vagy csokinak örül inkább. Azóta azt kap, amit válaszolt. És örül a kézzel készített "vacaknak". Nem illendőségből mondja, mert amikor "váltani" akartam, mondta, hogy nagyon sajnálná, ha így lenne.
2020. jún. 10. 12:28
35/40 anonim válasza:
De mindehhez nem elég hálásnak lenni, hanem oda kell figyelni a pedagógusra is, és ismerni kell őt. Már amennyire engedi.
2020. jún. 10. 12:28
36/40 anonim válasza:
Persze 34-es a ti tanító nénitek. De a kerdezőé KÉRTE, hogy NE! Évben mit nem lehet feldolgozni? Ha a ti tanító nenitek ezt mondta, nyilván örül. A kerdezoe meg nem.
2020. jún. 10. 12:38
37/40 anonim válasza:
Valami szép rajzot, amit a gyerek rajzolt. :)
2020. jún. 10. 13:31
38/40 anonim válasza:
"Valami szép rajzot, amit a gyerek rajzolt. :)"
ezzel azért nem értek egyet, mert most az éves munkát nem a gyerek akarja megköszönni, hanem a szülő. Ettől még jó az sk ajándék, csak nem a gyerek keze által.
2020. jún. 10. 13:34
39/40 anonim válasza:
Vagy közösen vagy egyénileg. De miért nem lehet ezt korrekten? Ja, hogy mostanában az a trendi, hogy nyalunk és taposunk? Mindenki előtt felvallalva?
2020. jún. 10. 17:30
40/40 anonim válasza:
Suttyó te vagy b+. A másik hogy ilyen még olyan az te vagy kedves kérdező. Hátha vki meg tudja ezt fogalmazni mondjuk egy idegen nyelven talán úgy megerted. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!