Milyen ajándékot adjon a kislányom a tanítónénijének év vége alkalmából?
Figyelt kérdés
A kislányom elsős és nagyon jól vette az akadályokat, amit nagyban köszönhet a tanítónénijének is, aki a karantén alatt is folyamatosan támogatott minket szülőket és gondosan figyelte, ellenőrizte a gyerekek munkáját. Év végével az osztály fog közösen ajándékozni, de én szeretnék külön valami ajándékot adni neki. Tudni kell, hogy a tanítónéni év elején kapott ajándékokat a szülőktől karácsony előtt, de akkor udvariasan megköszönve azt kérte, hogy ne vigyenek neki ajándékot a gyerekek. Közös ajándék lehet, de külön ne. Ezt azóta többé-kevésbé betartották, mi például azóta nem vittünk neki semmi sem szülinapjára, sem húsvétkor. Viszont így év végével én tényleg hálásan gondolok rá, a munkájára és szívesen adnék neki valamit, tényleg egy apróságot csak. A kislányom rajzolhatna stb. neki, de ilyesmit év közben is csinált már vagy adott neki cukrot, amikor a barátainak is adott. Van esetleg valami jó ötletetek? Vagy szerintetek továbbra sem adjunk semmit külön?2020. jún. 9. 14:08
1/40 anonim válasza:
Nem kéne erőltetni, ha direkt kérte, hogy ne, akkor egyenesen kínos helyzetbe hoznád.
2/40 anonim válasza:
Ha kifejezetten kérte, hogy ne adjatok külön, akkor tartsátok tiszteletben a kérését! Néhány kedves szónak - akár szóban, akár írásban - biztosan örülni fog.
3/40 anonim válasza:
Szerintem se adjatok külön, egyrészt ő maga kérte, másrészt visszatetsző lehet a többi szülő és gyerek szemében is, hogy “nyaliztok” (sajnos nálunk pl tényleg csak azok csinálták ezt, akik hízelegni akartak). Hidd el, a tanító néninek nagyon sokat fog jelenteni egy szívből jövő szóbeli köszönet is!
4/40 anonim válasza:
Ha külön kérte, hogy ne, akkor szerintem se kéne. De valami saját készítésű dolgot biztos elfogadna, ha nagyon szeretnétek adni így is. Mondjuk egy képeslap, aminek az elejére rajzol a lányod és a belsejébe meg írtok pár kedves szót. Ez szerintem még belefér így is, gondolom a tanár is a vásárolt ajándékokra mondta, hogy nem szeretné.
5/40 anonim válasza:
Szerintem se adjatok külön. Max csináljon a kislanyod egy képeslapot, amibe bele írja, hogy köszönöm Panni. Aztán ennyi.
6/40 anonim válasza:
Ertem en, hogy volt elsos a kislanyotok, nagyon lelkesek vagytok meg el vagytok ajulva, hogy milyen ugyes a gyereketek meg milyen aranyos a tanító neni DE felesleges nyalizni kulon. Nalunk egyik aulimban sem volt szokas, max a puncsosek csinaltak ilyet es tanarszakos hallgatokent en sem orulnek az ilyen kinos helyzeteknek majd.
7/40 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ad más is, mert a kislányom elmesélte, ha kapott ajándékot a tanítónéni valakitől. Elképzelhetőnek tartom, hogy év végén is fog kapni, bár most tényleg közös ajándékkal készülünk. Végülis így tényleg nem kellene extra ajándékot adni neki, csak ez a közös ajándékozás mindig olyan, hogy a felelős kitalálja és aztán a szülők rábólintanak, mert egyesével nem akarnak előhozakodni saját ötlettel, mert akkor soha nem lenne eldöntve, mi lesz az ajándék. Közben beugrott egy ötlet, hogy ír a kislányom egy képeslapot neki a nyaralásból saját kezűleg, annak biztos fog örülni és mégsem egy plusz ajándék lesz a nagy közös ajándék mellett.
2020. jún. 9. 15:02
8/40 anonim válasza:
Semmit nem kell, nem véletlenül szólt, gondolom töke kivan már a kacatokkal, amiket minden évben kap a szülőktől. Nem tudom, miért van egyes szülőknek pondró a fenekében...
9/40 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os válaszoló, nem szorulunk rá a nyalizásra, mert egyrészt a kislányom teljesítménye magáért beszél, nyalizás nélkül tanult eredményesen és kapott pozitív visszajelzést (a tanítónéni egy pár cukorkán, csokin, rajzon kívül semmit nem kapott tőle), másrészt a tanítónénit nem hatná meg ilyesmi, nem hiába mondta, hogy ne adjanak neki külön ajándékot. Simán év végi zárásként szeretetből adnánk, mert lelkiismeretesen tanít és bármikor fordulhatunk hozzá a kérdéseinkkel. Elég nehéz elképzelni az alapján ahogy írsz és amit írsz, hogy tanárszakos hallgató vagy.
2020. jún. 9. 15:08
10/40 anonim válasza:
Vegyetek akkor egy Merci csokit, és képeslapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!