Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Milyen ajándékot adjon a...

Milyen ajándékot adjon a kislányom a tanítónénijének év vége alkalmából?

Figyelt kérdés
A kislányom elsős és nagyon jól vette az akadályokat, amit nagyban köszönhet a tanítónénijének is, aki a karantén alatt is folyamatosan támogatott minket szülőket és gondosan figyelte, ellenőrizte a gyerekek munkáját. Év végével az osztály fog közösen ajándékozni, de én szeretnék külön valami ajándékot adni neki. Tudni kell, hogy a tanítónéni év elején kapott ajándékokat a szülőktől karácsony előtt, de akkor udvariasan megköszönve azt kérte, hogy ne vigyenek neki ajándékot a gyerekek. Közös ajándék lehet, de külön ne. Ezt azóta többé-kevésbé betartották, mi például azóta nem vittünk neki semmi sem szülinapjára, sem húsvétkor. Viszont így év végével én tényleg hálásan gondolok rá, a munkájára és szívesen adnék neki valamit, tényleg egy apróságot csak. A kislányom rajzolhatna stb. neki, de ilyesmit év közben is csinált már vagy adott neki cukrot, amikor a barátainak is adott. Van esetleg valami jó ötletetek? Vagy szerintetek továbbra sem adjunk semmit külön?
2020. jún. 9. 14:08
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
A képeslapot többet felvetettétek, köszönöm szépen, postán fogjuk majd inkább elküldeni, így egyben jó kis meglepetés is lesz szerintem. Manapság már alig kap képeslapot az ember, nyaralásról sem. Mivel a tanítónéni az én korosztályom, szerintem fog neki tetszeni, gyerekkoromban rengeteg képeslapot írtak az emberek egymásnak. Mással viszont már nem készülünk.
2020. jún. 9. 15:52
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőm tanítónő. Nem lelombozni szeretnék senkit meg ünneprontó lenni, de a közel 20 éves pályafutása alatt több száz rajz, képeslap, fotó, festmény stb halmozódott fel neki. Bedobozolva tartja őket a pincében, mert kidobni nyilván nincs szíve, a gyerektől is el fogja fogadni, ha adja, de nem tesz ki egyet sem, mert nem akar válogatni közülük, tudja, hogy mindegyikben benne van a kisdiák szíve-lelke, az összes nyilván nem férne el plusz van 2 saját gyereke is, inkább az ő műveikkel dekorál. Amikből szintén rengeteget kapott minden évben, az a virág (a cserepeseket sem tudja már hová tenni), a csoki és a könyvek. Váza, illatgyertya is gyakori ajándék. Ő is többször kérte már, hogy ne adjanak neki semmit, bőven elég egy szóbeli köszönet.
2020. jún. 9. 16:48
 13/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó, hogy leírtad! Tudod mit mondok erre? Hogy akár ki is dobhatja, nem gondoltam rá és nem is várom el tőle, hogy elrakja, hogy őrizgesse, azt már végképp nem ;-) Egy gesztus lenne csak a részünkről, ennyi. Ha csak 5 örömteli percet okoztunk, már megérte. A csoki nem rossz, azt például meg lehet enni vagy a gyerekeinek is odaadhatja. Én egyébként privát ajándékozásban is olyan vagyok, hogy nézem azért, hogy az illető minek örülne, mi illik hozzá. Nem ami nekem tetszik, hanem ami neki tetszene. Csak most elbizonytalanodtam, mert tényleg valamit szerettünk volna adni, de nem olyan igazán bolti ajándékot. Gondoltam, hátha van valakinek valami egészen különleges ajándék-ötlete. Nem akartam nyálas lenni, de ennek a tanítónéninek tényleg az az öröm, ha a gyerekek jól tanulnak. Köszhelyesen hangzik, de 30 év körül volt, amikor úgy döntött, hogy átnyergel a tanári pályára, mert gyerekekkel akar foglalkozni. Mivel van kertje, eszembe jutott, hogy vannak magról nevelt saját növényeim, most éppen egy eperindát vágtam le eperpalántának, ilyesmire gondoltam még, ez nem lenne olyan túlzás. De maradok inkább egy képeslapnál.
2020. jún. 9. 16:59
 14/40 anonim ***** válasza:
83%

Mivel külön kérte hogy ne adjon neki senki külön ajándékot, ezért pont ellenkező, tehát negatív hatást érnél el vele a tanárnál. Öröm helyett bosszúságot okoznál neki, hogy még egy "kacatot" kapott, pedig ő direkt szól h nem szeretne.

Nem értem mért nem elég egy szóbeli vagy írásbeli köszönet az egész éves munkájáért, támogatásáért.

Még a nyaralásról küldött képeslap a legjobb az ötletek közül... de az is elég nyalizás szagú, mert az ember nem szokott ilyesmiket (régen se) pont a tanárának küldözgetni a nyári szünet közepén.

2020. jún. 9. 20:29
 15/40 anonim ***** válasza:
89%

Hagyjátok, hát látjátok, hogy a kérdezővel egyszerűen nem lehet megértetni, hogy a nem az nem, hiába pofázza el a tanárnő, hogy NEM kér semmit, ő csak hatja a magáét, hogy márpedig ad, márpedig örömet okoz, és képtelen átlátni, hogy egy pedagógusnak X év után már baromira nem öröm az ezredik felesleges valami, amiről amúgy is lerí, hogy nem a gyerek adja önként, csak a szülő erőlteti rá a gyerekre a továbbítást.

Hihetetlen. Komolyan. Öljön meg valaki, ha én is ilyen k*rva értetlen leszek, mire a gyerekem iskolába megy.

2020. jún. 9. 20:47
 16/40 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ha adtok egyben, külön gusztustalan nyali
2020. jún. 9. 21:17
 17/40 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy nem vágod ha külön kérte azt azért kérte, hogy ne nyalizz? Mert letojja. Nem egyértelmű??
2020. jún. 9. 21:20
 18/40 anonim ***** válasza:
43%
Ha nem bírsz magaddal kérdező a képeslap jó lehet, de ne mások előtt add oda, figyelj erre nagyon. Én mint szülő nem örülnék.
2020. jún. 9. 21:23
 19/40 A kérdező kommentje:
Elég minőségen aluli a hozzászólásotok utóbbiak, ilyen véleményekre nem szoktam adni :-) Kedves utolsó, más szülővel nem szoktam foglalkozni, mint ahogy remélhetőleg velem sem foglalkozik senki. Nyalizni meg ezerféleképpen lehet, meg már ezerszer megtehettem volna az iskolaév alatt :-D Ha nem értitek meg, nyugodtan tovább is állhattok máshová károgni meg káromkodni.
2020. jún. 9. 22:21
 20/40 anonim ***** válasza:
70%

Édes istenem :D azért el ne ájulj már az ELSŐS kislányod “magáét beszélő” teljesítményéről. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy első osztályba nem olyan hatalmas teljesítmény normálisan “tanulni”. Majd ha ennek a csodagyereknek lesz egy olyan tanára, aki megtanítja valamire, ami sokat ad neki (egy nyelv, szakkör akármi) hàlálkodj. De amit te művelsz, az tényleg nevetséges :D

Magáért beszél a gyerek teljesítménye....halálra tanulhatta magát az online oktatás alatt, beszarok... :D biztos ő rajzolja a legszebb a betűt :D

2020. jún. 9. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!