Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsós gyermeteikkel napi...

Alsós gyermeteikkel napi szinten hány órát tanultok/hány órát tanul?

Figyelt kérdés
Igazából az érdekelne, hogy 1 nap hány órát tölt tanulással a gyerek. Az mindegy, hogy egyedül vagy veled. Az enyém 1-1,5 óránál nem tanul többet átlagban napi szinten. Én azt rettenetesen kevésnek érzem. Elvégezzük a feladatokat, visszaküldjük és ennyi. A gyereket sem tudom rávenni többre. Szerintem ez így kevés lesz hosszútávon, szerintetek?
2020. ápr. 1. 20:36
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Mi mindketten home office-ból dolgozunk a férjemmel.

Szerencsére nem olyan hajtós a munkahelyem, pláne most nem nagyon van munka. A járvány miatt, félek is, hogy azért ebből baj lesz később. Nehogy kitalálják, hogy nincs már szükség a munkánkra.

2 gyerek van, egy 3. és egy 6. osztályos.

A harmadikos nem tud egyedül tanulni. Szerintem sehol, persze biztos vannak azért önállóbb gyerekek. Én kb. 10-kor tudok leülni vele, előtte munkahelyi dolgok. Délig tanulunk, aztán ebéd. Általában a férjem főz, vagy én előző este.

Délutánra is szokott maradni 1-2 óra. Kb. 3-ra végzünk legkésőbb, utána ülök le még a munkahelyi dolgaimat megcsinálni.

A férjemre bíztam a 6. osztályos gyereket. Mondtam neki hogy én ezzel már egyáltalán nem tudok, akarok foglalkozni, de ő járt jobban, mert elég önálló a gyerek.

De azért meg kell nézni délután, hogy mindent beadott-e. Mégis csak egy gyerek, ráadásul ez az online felület még mindig új nekik. A férjem meg kb. annyit csinált, hogy megkérdezte, minden kész? Igen. Csúcs.

Hát 3 hét után derült ki, hogy a fenét, ezt is elfelejtette meg azt is. A tanárok meg közölték, hogy ők nem szólnak, mert nem tudják minden gyerek minden leckéjét megnézni. Ezek után nem is tudom, hogy voltaképpen gond volt-e, hogy nem lett kész, észrevette-e bárki, érdekel-e bárkit?

Mindenesetre csütörtök-péntek 3-tól este 8-ig a lányom elmaradt dolgait írtuk. Mondanom sem kell eléggé ki voltam borulva. Így bízzon bármit az ember lánya egy férfira. Meg egy gyerekre. Ezek után a férjem csak feltette a saját gépére is a classroomot, és megígérte, hogy minden délután átnézi. De az sokáig tart! Ja, én értem ezt. Én is 3-4 órát tanulok a kisebbik gyerekkel. A 6. osztályosnak a dolgait átnézni jóval kevesebb ideig fog tartani. Szerencsére az embernek sincs túl sok munkája most.

Azért eszméletlen nagy feszültséget toltak most ezzel a családokra. El sem tudom képzelni, hogy a 3 vagy több gyerekes családok ezt hogy oldják meg.

2020. ápr. 4. 22:11
 32/34 anonim ***** válasza:
és még meddig??????
2020. ápr. 5. 17:12
 33/34 anonim ***** válasza:
Hát ez az! Az idei tanév már biztos így megy el, de nem kizárt, hogy ősszel is visszajön a vírus.
2020. ápr. 5. 21:55
 34/34 anonim ***** válasza:

meddig? Őszintén remélem, hogy szeptemberben már nyitnak az iskolák.

Nálunk a 3. osztályos kénytelen egyedül tanulni. 2 hétig tudtam vele itthon lenni, most rokonnál van, de ott nincs kapacitás a segítésre.

Önállóan dolgozik, kezeli a classroomot. Ha kell, mellette óránként beszélünk, ha valami nem megy neki, az éteren át besegítek.

Amit nem értett, vagy egyedül nem tud, azt 4 után csináljuk együtt.

2020. ápr. 5. 22:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!