Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsós gyermeteikkel napi...

Alsós gyermeteikkel napi szinten hány órát tanultok/hány órát tanul?

Figyelt kérdés
Igazából az érdekelne, hogy 1 nap hány órát tölt tanulással a gyerek. Az mindegy, hogy egyedül vagy veled. Az enyém 1-1,5 óránál nem tanul többet átlagban napi szinten. Én azt rettenetesen kevésnek érzem. Elvégezzük a feladatokat, visszaküldjük és ennyi. A gyereket sem tudom rávenni többre. Szerintem ez így kevés lesz hosszútávon, szerintetek?
2020. ápr. 1. 20:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
83%
Tanító vagyok, lehet ez a baj :D a kisebb 5 éves ő "feladatozik" kb 45 percet amig a nagyobb elsős, betűt tanul, addig kell a nagy csend ez a legnehezebb neki(nagyon le voltak maradva még a héten is van betűtanulás). A nagyobb napi 3×45 percet biztosan tanul. Mi a betű tanulást ugyanúgy játékosan de lépésről vesszük mint ahogy a saját tanítványaimmal tettem tavaly így azért telik az idő.
2020. ápr. 2. 20:15
 22/34 Andi80018 ***** válasza:
81%
Másodikos a fiam, és reggel kb. fél tíztől délig. Utána ebéd, kb. kettőkor, ha még van rajzolás, szorgalmi, témazáró felmérő másnap, akkor még azt átvesszük, olyan egy óra. De ez a délutáni dolog nincs mindennap. Viszont a két és fél óra az megvan mindennap. Igazából nekünk nagyon könnyűek a felmérők is, meg maga a tananyag is kevés, illetve éppen elég, de én mindig beszúrok neki gyakorlást, amit tudok, hogy kevésbé megy, vagy régebben tanulták, és elfelejthette.
2020. ápr. 2. 20:44
 23/34 anonim ***** válasza:
82%
Még jó hogy lazadoznak! Csak egy kérdés kivancsi vagyok :Mégis hogy oldják meg a dolgozó szülők hogy egyáltalán online tanulnak a gyerekkel? Ha mindkét szülő dolgozni kényszerul. Komolyan érdekel. Vagy mindenki ennyit még tud takarítani?
2020. ápr. 2. 21:22
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Ahol megmaradt mindkét szülő munkája ott ki tanul a gyermekkel? Mindenki otthon van és online tanul vagy home office - ban dolgoznak és úgy kínlódnak?
2020. ápr. 2. 21:24
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
igen, hárman vagyunk itthon. Én napi órát dolgozom, a férjem jóval többet. A férjemnek olyan a munkája, hogy kb. hozzá se lehet szólni közben. Bezárkózik egy szobába, így a gyerek rám marad. Az nem vált be, hogy tanulgat mellettem, így egész nap azt csinál a 7 éves gyerek, amit akar. Szerencsére ügyesen játszik, tévét is néz, többet mint máskor. 4-kor befejezem a munkát és tanulunk. Nagyon gyorsan elkészül vele, minimális segítséggel. Nem is a tanulásban kell a segítség, hanem abban, hogy elmondjam mit kell megcsinálni. A digitális oktatás annyi, hogy facebook-on elküldik melyik oldalt kell az egyes tárgyakból megcsinálni. Amikor készen vagyunk ezzel, akkor jön a 3. műszakom, a házimunka. Meg kell főznöm a másnapi ebédet, mert délelőtt nem érek rá. Meg az egyebek. Jó buli.
2020. ápr. 2. 21:33
 26/34 anonim ***** válasza:
75%
Napi 8 órát dolgozom. Ez kimaradt az elején.
2020. ápr. 2. 21:34
 27/34 Andi80018 ***** válasza:
100%

Nálunk szerencsés a helyzet, mert én alapból otthon vagyok a gyerekkel, suliból is fél kettőkor elhoztam, és teljesen képben vagyok tananyaggal, illetve a vele való tanulás sem új. Férjem közben dolgozik itthonról. Örülök egyébként, hogy még csak másodikos, azért könnyebb ez a tananyag, illetve a tudáspróbák is nagyon egyszerűek, szóval izgulni sem kell, hogy rossz lesz valamelyik felmérő.

Egyértelműen szívás, ha mindkét szülőnek dolgoznia kell, ráadásul alsós is a gyerek. Pláne, ha nagyon sok anyagot küldd a tanár naponta. Nálunk kevés van, de azért így sem öt perc, mire megcsinálgatja.

2020. ápr. 3. 09:34
 28/34 anonim ***** válasza:
64%

"Csak egy kérdés kivancsi vagyok :Mégis hogy oldják meg a dolgozó szülők hogy egyáltalán online tanulnak a gyerekkel? Ha mindkét szülő dolgozni kényszerul. Komolyan érdekel. Vagy mindenki ennyit még tud takarítani?"

Nem, nem tud. A gyerek most átmenetileg rokonoknál van, de nem lehet tartós megoldás. De örülök, ha a következő 2-3 munkanapot meg tudom szervezni előre, aztán majd lesz valahogy.

Egyedül nem tud tanulni. Most még kitart az "ismétlés" meg "gyakorlás", de azért 9 évesen szüksége volna még arra nagyonis, hogy valaki irányítsa. Jelenleg (köszönet a mobilszolgáltatóknak) lényegében folyamatosan tartjuk a kapcsolatot messengeren, szól, ha nem tud valamit, megbeszéljük, segítek neki visszaküldeni a leckét, stb, de mindezt így az étere át. Aztán hazamegyek és 4 után egy fáradt gyereket nyúzok, hogy a napközben elmaradt vagy nem értett dolgokat pótoljuk.

2020. ápr. 3. 10:40
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Másodikos. Én itthonról dolgoznék, de nem tudok. Férjem 2után jön haza, akkor kivonulok és átadom neki. A tanulás 8-12ig, aztán ebéd és délután folytatják. Rengeteg és lassan csinálja vagy mi csináljuk rosszul. Nem tudom, meddig lehet ezt hosszútávon. És van e valami kompenzáció. Kiesett munkaidő vagy az iskola megspórolt rezsije miatt?
2020. ápr. 4. 09:16
 30/34 Andi80018 ***** válasza:
29-nek: először nekem is furcsa volt, hogy mennyivel lassabban dolgoznak a gyerekek, mert én ránézek, 1 oldal, az 10 perc. Viszont nekik még nem olyan egyszerű, pláne szövegértés, írás. Ezért is jó, ha a tanárok tudják, mennyit bírnak a kisgyerekek, akiket tanítanak. Pl. nálunk bevezettem, hogy 40 perc után 15 perc szünet van, mert ezt az időt tudja max koncentrálva tölteni. Nálunk eddig korai leadási határidők voltak, 9-10 óra. Na most ezt nem minden család tudja teljesíteni. Az elmúlt hétben ez változott 12-15 órára.
2020. ápr. 4. 10:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!