Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Alsós gyermeteikkel napi...

Alsós gyermeteikkel napi szinten hány órát tanultok/hány órát tanul?

Figyelt kérdés
Igazából az érdekelne, hogy 1 nap hány órát tölt tanulással a gyerek. Az mindegy, hogy egyedül vagy veled. Az enyém 1-1,5 óránál nem tanul többet átlagban napi szinten. Én azt rettenetesen kevésnek érzem. Elvégezzük a feladatokat, visszaküldjük és ennyi. A gyereket sem tudom rávenni többre. Szerintem ez így kevés lesz hosszútávon, szerintetek?
2020. ápr. 1. 20:36
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
83%
Elsős, max. fél-egy órát, de tud olvasni, írni és számolni is. Sok feladatot kapnak, akinek nehezebben megy, vagy valamit meg kell tanulnia, annak ez simán lehet 4-5 óra.
2020. ápr. 1. 20:53
 2/34 anonim ***** válasza:
30%
6-7 órát naponta és már lázadoznak a szülők...
2020. ápr. 1. 21:28
 3/34 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem meg örülj neki. Alsóban még nem olyan nagy a teljesítménykényszer. A tanév 2/3-a már lement, ami elmarad, majd behozzák jövőre. Legalább nem vagy idegbeteg, és nem kell a gyerekkel emiatt konfrontálódnod.

Mi kb. 10-kor ülünk le délelőtt, előbb nem tudok, mert otthonról dolgozom, és a főnök ragaszkodik a reggeli státuszhoz telefonon. Ami majdnem egy óra szokott lenni, és nem beszélünk semmiről, csak a szinglik nyavalyognak a telefonban, hogy unatkoznak. Bla. Nekem meg ezek a reggeli órák lennének a legértékesebbek a gyerekkel.

Szóval 10-12-ig tanulunk. Hozzáteszem, hogy a gyerek iszonyat lassú és motiválatlan, sokszor a hajam tépem tőle. Utána ebéd után kb. 1 órát szoktunk még tanulni. Szerintem ha kicsit jobban belehúzna, akkor előbb is végeznénk, meg ha oda tudnánk ülni 8-kor akkor délelőtt simán befejeznénk. Amúgy át szoktam neki küldeni, de max. a rajznak áll neki egyedül, meg a kis videókat szokta megnézni, amit a tanító néni küld, többet nem.

3. osztályos egyébként, és adhd-s. Szerintem az osztálytársai 1-2 óra alatt végeznek maximum. Én egyébként nem bánnám, ha kevesebbet kéne tanulni, de ez van. Én nem félek tőle, hogy lemarad. Szerintem hozzuk az anyagot.

A legtöbb anyag nem aznapra kell, kivéve a matekot, mert az van minden nap. Viszont igyekszem vele mégis megcsinálni mindent, nehéz is lenne számon tartani, hogy mikorra mi kell, az a legjobb, ha aznap megcsináljuk.

Szerintem legyél lazább, nem fog semmiről lemaradni.

2020. ápr. 1. 21:38
 4/34 anonim ***** válasza:
87%
Elsős a fiam. 1,5-2 óràt tanul egy nap maximum. Szerintem bőven elég.
2020. ápr. 1. 21:39
 5/34 anonim ***** válasza:
88%

napi 3 tanórája van, eléggé változó, de átlagosan ez kb 3x15 percet jelent. Attól függ, mennyire kelletlenül ül le tanulni és h mennyit kell írni (azt utál).

Én is borzasztó kevésnek érzem.

2020. ápr. 1. 21:44
 6/34 anonim ***** válasza:
79%
Az első hét brutális volt. Napi 6-7 órát folyamatosan ültek és tanultak. Fellázadtunk azon hét végére. Fontos volt, hogy kiálltak a szülők egymás mellett. Mostmár jóval kevesebbet adnak fel a tanárok, napi 1.5-2 óra nálunk is.
2020. ápr. 1. 21:46
 7/34 anonim ***** válasza:
42%
6-os, milyen jó nektek. A lányomékat agyon szivatják, és rajtam kívül még 2 anyuka szólt. A FB-on, amit szerintem nem is látnak a tanárok. Én írtam közvetlenül a tanárnak, hát olyat kaptam, hogy csak néztem. A lányom mondta is, hogy anyu minek írtál. Hát, nem tudom. Konkrétan jól kitoltam a gyerekkel, de a tanár meg egy elmebeteg, azt megállapítottam. Pedig én udvariasan írtam, de ő meg megírta, hogy elege van már a szarkeveréseimből, meg, hogy őt ebben az osztályban mindenki fikázza, és nem tűri tovább. Hozzáteszem, 1 hónapja jött vissza GYES-ről, szóval nem sokáig bírta a "szivatást".
2020. ápr. 1. 22:05
 8/34 anonim ***** válasza:
88%
Elsős a gyermekem, kB. 2 órát tanulunk délelőtt, és még este olvasunk esti mesét gyakorlâsnak ő is olvas nekem , és én is neki.
2020. ápr. 2. 00:30
 9/34 anonim ***** válasza:
76%
Másodikos. Egyiknap magyar, másnap matek van, egyedül csinálja, olyan 1 óra alatt van meg, mondjuk kiemelkedik az osztálybol agyilag, a tanárok szerint. Szokott is kapni plussz feladatokat, de az nem kötelezö.
2020. ápr. 2. 01:04
 10/34 anonim ***** válasza:
76%
3.-os a fiam és 4-5 órát tanulunk. Minden óra meg van tartva. Témazáró is volt már. Rajz nagyon gáz volt. Tanárnéni 2 oldalt írt, hogy ritmustapsolás, ujjtorna, éneklés stb.után milyen művészi alkotást kér. Most már el sem olvassuk csak a végét mit kell rajzolni. Ugyan azt várják el a gyerektől, mint suliban. Jön a sok új anyag matekból, nyelvtanból. Tanárnéni közölte, hogy jövő héten hangos olvasásból osztályoz. Szóval szerintem agyon szivatják a szülőt. A gyerek nem fog magától mindent megcsinálni. A szorgalmi feladatnál lázad, hogy elege van. Meg is értem, amíg suli volt azt is szivesen megcsinálta.
2020. ápr. 2. 04:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!