Hogyan szoktatok tanulni a gyerekkel? Mennyit tanultok a szünetben, kaptak házi feladatot?
Pedig egy iskolásnak valóban az a dolga, hogy tanuljon, ezért nem kell jutalmazni. Ellenben ha azért hoz rossz jegyet, mert lusta, hanyag volt, és nincs házi vagy nem tanult a felmérőre, azért van büntetés, és ezt tudja is.
Minden nap tanulunk. Az írásbelit megcsinálja napköziben, de a szóbelit hazavisszük és tanulni kell.
Ha partner benne (nem szórakozik, nem húzza az időt), akkor ez nem több, mint 15-20 perc. Elolvassa 1x az aktuális olvasmányt meg mondjuk a környezetet, nyelvtant, angolt (új szavakat 3x). Más tanulnivaló nemigen van. Felmérő előtt max egy kis helyesírás-gyakorlás, de csak ha azt látom, hogy nem megy.
Szünetben nem nyúzom minden nap, majd sztem utolsó 3 napban ugyanúgy, mint feljebb írtam.
Mi is külföldön élünk, itt bizony van házi szinte minden nap.
Nálunk ez az elsö minden nap, hogy házti csinálnak. A nagyobbik gyorsan és egyszerüen csinált házit, de a kicsinek olyan sok idö kell, hogy rövidebb idöre maradnak a napköziben, mert neki minimum 30-40 perc a házi írás és a napköziben nem ment neki.
A házi kötelezö gyakorlás nem, mert a házit szuperül csinálják meg. Mivel mindegyik totál jól olvas, így azt sem eröltetem, a kicsi minden nap rednszeresen olvas, 7 éves és már iszonyat sok könyvet kiolvasott. A nagy aki a jobb tanuló öt semmi nem érdekli, csak azt olvassa el ami kötelezö.
Szerencsére itt nincsen szünetekben házi, tilos is adni a gyerekeknek. De amelyiknek kedve van az bármikor olvashat. A kicsi ilyenkor is rendszeresen olvas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!