Ti mennyi órát szoktatok egy nap tanulni és házi feladatot írni?
Írásbeli házim nem sok tantárgyból van, általában matek, fizika és angol. Ez kb. fél óra, max. 1.
A tanulás pedig attól függ, felelünk-e vagy írunk-e másnap, az is olyan 1-2 óra szokott lenni.
Egy átlagos napon 1,5 óra szokott lenni összesen a házi+tanulás. 11. évvégén tesiből voltam egyedül 4-es, a többi jegyem 5-ös volt.
Gimnázium, 12. osztály (még nem végzek idén), 18/L.
Ez eléggé változó. Szerdán rengeteget kell tanulnom másnapra(fizika , földrajz, töri , nyelvtan , irodalom matek).
De hétfőn jóval kevesebbet. Szóval ez mennyiségfüggő. De valószínű hogy azokon a napokon amikor kevesebbet kell tanulnom megtanulom azt amit ugyan későbbre kell , de így remélem jobb lesz. Nagyon zsúfoltak így szerdáim.
Gimnázium 9. osztály.
14L
A házi max fél óra szokott lenni, bár van hogy a német tanárom gondol egyet és felad 4-5 oldalt a munkafüzetből...
Tanulni annyit szoktam, hogy mindent elolvasok kb kétszer, és óra előtt is. Ez is attól függ hogy épp mennyi van. Ha másnap témazáró értelemszerűen több. :) Tippre úgy egy óra. Lassan olvasom, nem csak átfutom, így jegyzem meg.
Gimnázium, 10.oszály, lány
és az átlagom erősen 4,5 felett van mindig.
Semmit nem szoktam, nekem hála istennek elég az, hogy odafigyelek, és ragad minden, mint az állat.
Érettségire se tanultam semmi, csak a 4 év odafigyelése és 4-es, meg 5-ös lett.
Szakiskolában kell egy kicsit tanulni, mert azért itt tudni kell jó pár szabályt, meg számolást, ami nem marad meg könnyen. De ez is max 1 óra naponta.
Körülbelül 10 percet, ameddig megírom szünetben a leckét. Ezen felül hangszert gyakorlok olyan 1-2 órát naponta
11 osztály, szakközép lány
Nekem ez most kicsit más, nyelvi évem van, heti 18 órában franciát tanulok, emellett nincsenek olyan tantárgyaim, amiből házit adnak, vagy dolgozatot írunk. Hét közben a házi megírása fél óra, + a tanulás is körülbelül ennyi, hétvégén napi 2 órát tanulok.
11. osztály, gimnázium, lány
Általában 1-1,5 órát,de előfordul,hogy 2 órát.Ebből az írásbeli olyan 20-40 perc.(Fizika szokott egy kicsit hosszabb ideig tartani,mert emelt óraszámban tanuljuk.)
10.osztály 16L
Attól függ, másnap milyen óráim lesznek.
Idén eddig összesen kevesebb, mint egy órát tanultam (2x szaktantárgyat, 1x fizikát), mert csak beleolvasgattam az anyagba.
Egyébként egy átlagos napra kb. 1-1,5 órát szoktam tanulni. Ha nincs semmi tanulnivaló, akkor semennyit. Dolgozat esetén pedig többet, esetenként akár 4-5 órát (de az épp olyan tantárgyból van, amiből közben nincs felelés, szóval előtte bele se nézek a füzetbe).
Szakközépiskola, de nem Magyarországon, ez itthon komolyabb, mint egy gimi, anno a környéken ide kellett a legtöbb pontszám a felvételhez. Szóval nem egy laza iskola.
11. osztály, lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!