Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti hogy gondoltátok, hogy...

Ti hogy gondoltátok, hogy zárják be az iskolákat vagy ne? Most, hogy zárva lesznek, úgy gondoljátok, hogy ez jó ötlet, vagy sem?

Figyelt kérdés
Én mindenféle véleményt hallottam. Egy kollégám pl. ma egész nap azt szajkózta, hogy mekkora felelőtlenség, hogy nem zárnak be az iskolák, most hogy bezártak, most ki van akadva, hogy mit fog csinálni a gyerekeivel.... Nem értem, hogy akkor mégis mi lenne a jó neki?
2020. márc. 13. 22:50
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ez a lehető legjobb megoldás, hogy online oktatás lesz. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz. Szerintem jó, hogy bezárták, mert így kevésbé fog terjedni a vírus, de ha csak simán bezárják, úgy elvették volna a gyerekek nyarát. Én örülök, hogy végül megoldották. Szerencsére mi megtudjuk oldani a gyerekekre vigyázást.🙂
2020. márc. 14. 08:28
 32/45 anonim ***** válasza:
89%

Ez Vis major! Senki sem így tervezett sem az emberek egészségével, életével; sem a gyerekek oktatásával; sem országok gazdaságával. A te repülőjegyed; ha tetszik, ha nem: nem tétel most.

2020. márc. 14. 08:35
 33/45 anonim ***** válasza:
13%

A nyári szünetet ami minden évben fix ne keverjük ide. Nálunk pl mindenki kivesz 1,2 hét szabit.

De azért megnézem az arcodat mikor nem lesz üzlet nyitva, mert az ott dolgozóknak otthon kell maradnia a gyermekükkel. Vagy nem lesz tészta a mit megvegyél és bespajzolj, mert nálunk megáll a gyártás, hisz nem megyünk dolgozni.

2020. márc. 14. 08:52
 34/45 anonim ***** válasza:
67%

24-es: az elmü kihirdette h amíg ez tart addig senkinél nem kapcsolják ki az áramot.

Aki meg ebben a szituációban a repülőjegyén sajnálkozik, az egyszerűen nevetséges, vagy olyan mértékben tájékozatlan/nem törődöm h az hihetetlen. Az emberek 90 %-nak sokkal nagyobb problémái vannak ennél most.

A baj az, hogy a kormány ezt a döntést nagy részben külső nyomásra, a pánik hatására, hirtelen hozta meg, és nem pedig átgondoltan, megoldásokat kínálva. Ausztriában pl.az iskola bezárásokat 1 héttel előre bejelentették h mindenki fel tudjon készülni rá. Így nálunk még elbúcsúzni se tudtak a diákok a tanítójuktól. Nagycsoportos ovisom ezek szerint lehet h már 1 napot se fog többet oviba menni, ki tudja, és erre már nem tudták felkészíteni őket az oviban a hirtelen döntés miatt ☹.

Azt nem tudom h lett volna-e más megoldás - pl a határok lezárása, több teszt elvégzése, mivel Mo-on jelenleg még nincs sok eset szerencsére, de persze a kormány nem akarta kockáztatni h esetleg a sulikban elinduljon és megállíthatatlan legyen a fertőzés.

A kérdés csak az mennyire lesz az egész bezárásnak értelme hogy ha továbbra is csoportokba verődve lesznek a gyerekek. Illetve biztos lesznek olyan családok ahol a szülő nem fog foglalkozni, tanulni a gyerekkel, és ezek a gyerekek hátrányban lesznek a többihez képest.

2020. márc. 14. 08:53
 35/45 anonim ***** válasza:
54%

#3-as vagyok.

A privi küldőjének üzenem: nem kérek több privit. Tiltani foglak.

Egyébként meg szomorú, hogy így gondolod. Mi a helyzet a szüleid, gyermekeid életével (ha vannak)?

Plusz számomra igenis fontos mások élete is. Mindegy. Önző vagy, ennyi.

2020. márc. 14. 08:53
 36/45 anonim ***** válasza:
92%

Nyári szünetet ne keverjük ide. Hiszen akkor van ügyelet, nagyszülők, tervezett szabadságok, a gyárakban leállások.

Most nem viheted ügyeletbe. Nem passzolhatod le a nagyikhoz. Nem veheted ki a szabidat, mert akkor nem marad nyárra. Ha ki is veszed az is csak pár hét maximum, ez meg kitudja meddig tart.

2020. márc. 14. 09:44
 37/45 anonim ***** válasza:
68%
Ez a gyerekek úgyis lofralni fognak maszlag továbbra is szánalmas. Ebben az országban valóban ennyire nem képesek a szülök megnevelni a gyerekeiket? Ha az enyém lofralna veszélyhelyzetben, hamar elvenném tőle a kedvet. Jezusom. Nőjünk már fel a helyzethez.
2020. márc. 14. 16:12
 38/45 anonim ***** válasza:
23%

32!

Tisztában vagyok vele. Mondjuk épp tegnap jött email a légitársaságtól, hogy ingyenesen megváltoztathatom az indulás időpontját. Amúgy meg csak példaképp írtam, hogy az ember máshogy tervez egy jo előre idoben megadott szünetre, mint egy hirtelenre

2020. márc. 14. 16:19
 39/45 anonim ***** válasza:
35%

"Aki meg ebben a szituációban a repülőjegyén sajnálkozik, az egyszerűen nevetséges, vagy olyan mértékben tájékozatlan/nem törődöm h az hihetetlen."

Sajnálkozom rajta, akármilyen nevetségesnek tartod is. Tudod két évente egyszer utazunk haza, nem volna baj, ha látnám mondjuk a szuleimet élőben és nemcsak mondjuk a temetőbe jutnék ki hozzajuk, mert mar nem olyan fiatalok. De koszi, igazad van, tájékozatlan nemtörődöm és nevetséges is vágyok egyben.

2020. márc. 14. 16:22
 40/45 anonim ***** válasza:
96%
Gyárban dolgozok,vagyunk vagy 5ezren.Minden nap jön 70-80 új ukrán.Miért is engedik ezt ? Ők is simán behozhatnak valamit.Teljesen felesleges bezárni akármit ha a másik oldalon pont az ellenkezőjét csinálják.Érdekes,nálunk egymás hegyén-hátán vannak néhol emberek,az nem gond,dolgoznod akkor is kell,a gyártás nem állhat meg...
2020. márc. 14. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!