Ez szerintetek jó ötlet lenne?
Ha szakosodott osztály, mindkettőt ugyanaz érdekli? Jól kijönnek alaphelyzetben, nincs rivalizálás, viták? A legfontosabb, ők is szeretnék?
Kényelmi okból magad miatt ne írasd őket ugyanoda, csak akkor, ha ők is ezt választják.
Velük beszéld át. Mondd el az előnyeit-hátrányait. Nekem voltak iker osztálytársaim, két fiú, gimiben. Akkor a város legjobb iskolájának számított. Ha szeparálni akarták volna őket a szülők, akkor valószínűleg az egyiküknek másik városban kellett volna tanulnia.
Teljesen jó volt, így külső szemmel nézve. Senki nem piszkálta őket, a tanárok mindig megkérdezték, hogyan különböztessék meg őket, hogy ne legyen gond, teljesen két külön személyként tekintettek rájuk, mert hát azok is voltak. Nagyon hsonlóan öltözködtek, hasonló dolgok érdekelték őket, ugyanaz a baráti társaság, de mégsem voltak ugyanolyanok, voltak különbségek. Elmehettek külön-külön haverral, de ha a biztonság kellett, mindig ott voltak egymásnak. Gondolom, ikreknél ez fontos. Ma is egy cégnél dolgoznak, de nem is egyszerre kezdtek és nem is ugyanazon a területen. Szóval van lehetőségük külön is fejlődni és együtt is maradni, de ehhez jó testvéri kapcsolat kell, és kialakítani a saját életüket.
Ha hasonló érdeklődésűek és ugyanaz a motiváció illetve ugyanolyan terhelést is bírnak, akkor igen. Én azt gondolom, ha már egy suli, akkor jobb az egy osztály, mint külön.
De ha az egyik közgazdász szeretne lenni, a másik meg fodrász, vagy nem is tudom, asztalos, akkor nyilván nem.
Ha csak simán testvérek, de annyi korkülönbség van köztük, hogy egy osztályba is járhatnának, és nincs ellenvetésük, akkor miért ne lehetnének osztálytársak?
Ha meg ikrek, akkor is ez. Max keverik őket, ha egypetéjűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!