Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti hogy gondoltátok, hogy...

Ti hogy gondoltátok, hogy zárják be az iskolákat vagy ne? Most, hogy zárva lesznek, úgy gondoljátok, hogy ez jó ötlet, vagy sem?

Figyelt kérdés
Én mindenféle véleményt hallottam. Egy kollégám pl. ma egész nap azt szajkózta, hogy mekkora felelőtlenség, hogy nem zárnak be az iskolák, most hogy bezártak, most ki van akadva, hogy mit fog csinálni a gyerekeivel.... Nem értem, hogy akkor mégis mi lenne a jó neki?
2020. márc. 13. 22:50
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
58%
Még korai szerintem, én úgy június közepére vártam a bezárást.
2020. márc. 14. 00:45
 12/45 anonim ***** válasza:
79%

#10: A kiscsoportos gyermekmegőrzést hogy oldják meg? Itt van 3 szoba, x fő óvónéni, és azért nem vették fel a gyerekem, mert nincs hely!

Kis csoport---> több óvónő. Honnan??? Hétfőre!

A nyári szünet más. Egyrészt fixen tudod, hogy minden évben van, és még kell oldani. Pl. a férjeddel és a nagyikkal váltva mentek szabira, elmégy a gyerek egy hétre táborozni, nyaralni, sok helyen van ügyelet. Ami fontos, hogy pontosan tudod, meddig tart.

Most ez nincs! Például én hétfőn megyek dolgozni, mert péntek este fix, hogy nem tudok szabit kérni. Azt se tudom, hogy a többi nappal mi lesz. Meddig kell megoldani? Egy hét? Egy hónap?

2020. márc. 14. 00:50
 13/45 anonim ***** válasza:
17%

Ennek a vírusnak a halálozási aránya kb annyi, mint az influenzáknak... lehet vitatkozni, mert nagy port kavart az 5000 halott, de ebben a szezonban is többen haltak meg az influenza miatt.

2-5% azok halálozási aránya, akik orvoshoz jutottak, a nagy többség kb köhög kettőt vagy enyhe náthaszerű tüneteket észlel és bevesz pár neocitránt.

Felesleges hiszti az egész

2020. márc. 14. 01:42
 14/45 anonim ***** válasza:
73%

13

Szóval a kutatóorvosok, virológusok, egyéb orvosok mind h*lyék, és feleslegesen hozták ezeket a védő intézkedéseket, az ő tanácsukra? Ugye senki nem ért hozzá rajtad kívül?

2020. márc. 14. 02:11
 15/45 anonim ***** válasza:
64%
Ezt az intézkedést már egy-két hete meg kellett volna hozni, akkor lett volna értelme. Egyébként nagyon nehéz, hisz sokan nem tudnak homeoffice-ba menni, a nagyszülők sem vigyázhatnak a gyerekekre, és nagyon sok az egyedülálló szülő. Mégis sajnos ez a kisebbik rossz. Szerintem sok kisgyerek lesz felügyelet nélkül.
2020. márc. 14. 04:19
 16/45 anonim ***** válasza:
84%
Vártam,hogy bezárják,de vagy csak 2 hétre. Az hogy ez hónapokig eltarthat,megdöbbentett. Én itthon vagyok egy picivel,tehát meg tudommoldani,aki dolgozik es nem tud otthonrol azzal nem tudom mi lesz.
2020. márc. 14. 05:46
 17/45 anonim ***** válasza:
75%
Én szerencsère mèg GYES-en vagyok itthon, ìgy könnyen beszèlek, de èn pont ezt a megoldàst szerettem volna! A legnagyobbom negyedikes, a 2 kicsi ovis. Az oviban tegnap reggel szòltam, hogy ők màr nem mennek a jövő héttől, mèg azon agyaltam, a nagyot mikèppen tartsam itthon. Hètfőn amùgy sem mentek volna èrtekezlet miatt, gondoltam beszèlek a dokinkkal, hogy valahogy oldjuk meg az igazolàst vagy 2 hètre, èn is igazolok 3 napot, addig meg majdcsak törtènik valami. Viszont nem szerenèm az èvismètlèst. De szerencsère megoldòdott! Nekünk nagyon jò ìgy, de nagyon sajnàlom azokat a csalàdokat, akiknek dolgozni kell ès nem tudjàk, hogy oldjàk ezt meg! Remèljük pàr nap alatt erre is talàlnak megoldàst "odafönt"! 🙏
2020. márc. 14. 06:28
 18/45 anonim ***** válasza:
84%

És én mit csináljak, ha a gyerekemet is meg akarom védeni, de a munkahelyemet is meg akarom tartani? Hiszen abból tartom el a gyerekem, abból fizetem a rezsit, az ételt. Elveszíthetem az állásom, a lakhatásom, ezáltal a gyermekem is.

Az lenne a legjobb, ha ilyenkor védené a törvény a dolgozókat, pl veszélyhelyzet alatt ne lehessen kirúgni a szülőket. Nem várom el hogy a munkáltató 100% bért fizessen ha nem vagyok ott, de az államtól elvárnám, hogy segítsenek, mondjuk itt lenne az ideje megemelni a családi pótlékot.

2020. márc. 14. 06:41
 19/45 anonim ***** válasza:
86%
Nem dolgoznak olyan sokan homeofficeba mint ahányan gyárba,postán,üzletekbe,és hónapokat nem hiányozhat a szülök munkahelyéröl,és attól még hogy az iskolákat óvodákat bezárták nem oldották meg problémát mert szülök ugyan úgy menni kell dolgozni mert 1 keresetböl nem lehet Magyarországon megélni,ugyan úgy terjedhet a vírus max csak felnőtteken keresztül ,viszont generáltak 2 problémát:hová teszik szülök gyerekeket,ki fog vigyázni rájuk távoktatás esetén ki tanul velük,és ki pótolja a kieső fizetést stb
2020. márc. 14. 06:43
 20/45 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem a legtöbben nem gondoltak bele, hogy ha mindenki otthon marad a gyerekével, az nem olyan lesz mint egy vakáció nem lesz eladó a boltokba meg szolgáltatásokhoz.

Szerintem hülyeség volt, amit populista nyomásra intéztek. Hát most majd mindenki szívhat h hova rakja a gyereket és lehet fontoskodni h juj de itt az armageddon

2020. márc. 14. 06:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!