Volt már, hogy a gyereked nagy hisztit csapott, hogy nem akar suliba menni?
Mondtam neki, hogy itt a telefon fel is hívhatja a tanárnénijét, hogy elmondja, hogy ma nem megy be iskolába, mert én nem hívom fel, és ha senki nem telefonál(és persze a senki nem elérhetö) akkor 15 perccel az iskola kezdés után hívják a rendörséget. (igen itt Németországban ez a szabály, hogy idöben észlelve legyen, ha egy gyerekkel baj történt az iskola úton)
Na ezt már nem akarta.
De érdemes lenne vele elbeszélgetni miért nem akar iskolába menni?
kifejezetten hiszti nem volt emiatt. Volt nyűglődés, hogy nem akar menni, volt más miatt reggeli hiszti (és ezért nem akart menni), de mondtam, hogy én sem akarok menni dolgozni, és az meg a kutyát nem érdekli.
Hiszti miatt nem lehet otthon maradni. Bevittem, otthagytam, esetleg írtam a tanerőnek egy üzenetet, hogy csak messziről kerülje a gyereket, mert ha a közelébe megy, támad :D
Más miatt lehet otthon maradni, mert gyenge, mert besokallt... de ez általában nem a gyerek aktuális kedv szerinti döntése, hanem vagy az enyém (pl betegség után ráhúzunk még 1-2 napot), vagy az osztályfőnöké (aki jelzi, hogy jót tenne ha egyik könnyebb nap helyett mamázna a lurkó).
Utolsótól kérdezném, hogy hányadikos gyereknél fordult ez elő, hogy a tanár szól, hogy jót tenne egy kis pihenés a gyereknek?
Nálunk még nem fordult elő, mástól se hallottam még. Sőt félig meggyógyultan simán viszik a gyerekeket. Én is inkább itthon tartom, amíg teljesen meg nem gyógyul így lesz egy hét a 2-3 napból, más meg viszi úgy, hogy még antibiotikumot kap a gyerek.
#7!
Jelenleg harmadikos, és eddig mindig jelezte az osztályfőnök, ha észlelte, hogy túl fáradt, vagy besokallt a gyerek. Sőt, pl legutóbb betegség után, amikor szóltam, hogy nyűgös még, otthon tartanám pluszban egy napot, ő igazolta le neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!