Ha nem túl beteg gyereked éjjel virgonckodni akar alvás helyett (nálunk mindig ez van), mit tegyek?
Amikor megfázik, éjjel nem tud aludni, játszani akar, nevetgél, nem hagy aludni. Persze ő sem tud aludni.
Most megint folyik az orra, kicsi hőemelkedése van. Átjött hozzánk, és a szokásos nem alvás. Gyógyszert még nem kapott, a náthától ilyen. Persze én meg hulla voltam. Szóltam neki, hogy aludjon, és aludtam tovább, képtelen voltam bármire. Ő is elvolt, néha hozzám szólt, hogy játszunk?, de nem foglalkoztam vele.
Nem tudom, helyesen cselekszem-e ilyenkor.
1) Beteg, lehet, hogy a kedvében kéne járnom? De jókedvű, ő nem érzi rosszul magát szemmel láthatóan, viszont szenvedhet az éberségtől.
2) Ne fogalkozzak vele, hogy szokja meg, éjjel aludni kell...???
Ti mit tennétek? Inkább az írjon, akinek hasonlóan viselkedik a gyermeke. Az enyém 2,5 éves.
Sötétben beszélgetés, mese.
Én ilyenkor végig szoktam a bacik útját járni a kis testén maszírozással, simivel, mindig vmi vidám történetet találok ki hozzájuk, pl motorral bemennek az orron, ahol a védekező katonák nem veszik észre őket, brümmög a motor, jön a kipufogógáz, ő azért köhög :), aztán jön a gyógyszer (játszásiból a száján át vmi varázslat) és ettől lerobban a motor, szaladgálnak szerelőhöz, de nem találnak és végül hazakullognak csalódottan és meg is gyógyul, vagy ilyesmi, az én lányom is 2 éves. Általában a simire így el is alszik, ha sötét van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!