Gondoltál már arra, hogy a gyereked nem is azért sír az oviban mert hiányzol neki, hanem mert figyelmet akar magának?
Van egy ovodás kör ahova járunk lányommal. Ö még 2 éves de a gyerekek többsége 3-6 évesek. 1,5 óra foglalkozás magyar nyelven (külföld). Anyukák többség elmegy, vagy lemegy a hallba. Van egy kislány aki 4 éves körüli. Minap ott sírt az egész idö alatt míg anyukája elment ügyet intézni. Csak az egyik ovonéni ölében volt el, de neki más gyerekeknek is segíteni kellett, így lerakta sokszor. Hihetetlen volt, mert szerintem 100% hogy figyelmet akart magának. Azt vettem észre hogy akkor minden szuper ha az ovonéni felveszi, és félszemmel ezt nézte is hogy mikor alkalmas leginkább sírásra a dolog.
Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy sok anyuka azt hiszi hogy a gyereknek tényleg rossz, pedig csak az ovonéni figyelmét akarja, azt akarja hogy ö legyen végig az ovonéni ölébe, és ezt azzal tudja legjobban elérni ha sír anyukája után, mert ezt mindenki sajnálja.
Gondoltatok már erre?
Igen, tuti!
Most megfejtetted! Minden gyerek egy manipulatív kis dög. Véletlen sem azért sír mert hiányzik az anyja, és azért nyugszik meg az óvónőnél mert ott biztonságban érzi magát. Te a két éveseddel nyilván annyira átlástod ezt. Imádkozz hogy a tied sose sírjon, és ne a másét elemezgesd. Van mit söpörnöd biztos a saját házadtáján is.
nekem is nemrég szokott be oviba a gyerekem, ő meg pont az óvónőket nem igen fogadta el, 3 hétig nem beszélt velük.
emiatt bementem megbeszélni, hogy mi tévők legyünk. az óvónők azt mondták, hogy nem kell ezt nagy dobra verni, kétféle gyerek van, egyik aki tart az óvónőktől és a gyerekek felé nyit először, másik típus aki a gyerekektől fél az első időkben és az óvónőkben találja meg a biztonságot, "anyapótlékot".
nem gondolom, hogy ez manipuláció lenne, 3 évig az anyukájukkal voltak otthon, nehéz váltás az, hogy egy felnőtt után 30 gyerekkel és 2 felnőttel vannak összezárva egész nap
Ok akkor gondolj bele pl. hogy lebénulsz, és megnémulsz.
Ezután mondjuk nyom egy gyűrődés a lepedőn, esetleg fázol, vagy meleged van, esetleg megfájdul a fejed, vagy rosszat álnmodsz, vagy megszomjazol, vagy csak egyedül érzed magad, és unatkozol.
És ezután gondold el mit tudsz tenni. Kb így érez egy 3-4 hónapos baba. De biztos azért sír mert manipulálni akar.
A hülyeség határtalan. Ez itt mindig bebizonyosodik.
Nem azt mondtam hogy a gyerek hülye, de nem is olyan rafkós egy 3-4 hónapos baba hogy sírással manipuláljon. Jelzem ő így kommunikál. Pl azt is hogy rád vágyik, vagy unatkozik. Ennyi. HA ezt nem érted te nem vagy egy 4 hónapos szintjén agyilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!