Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, ha azt mondja...

Mit csináljak, ha azt mondja nem akar beöltözni farsangon?

Figyelt kérdés

3,5 éves, kiscsoportos, nemsokára farsang. De azt mondja ő nem akar jelmezt felvenni. Meg kéne rendelnem a ruhát, de így nem merem. Mondtam neki már mindent, lesz süti, üdítő, buli, de nem akar. Felsoroltam mindent, hogy mi lehetne. Pl szeret rendőrt játszani, van egy bilincse is, emellé nem is kéne már nagy beöltözés, de semmi nem tetszik neki. Azt mondja nem is megy el :(

imádja a Bogyóbabóca jelmezbálos mesét is, nem is értem ezt :(

Mit csináljak szerintetek?

2013. jan. 31. 21:50
1 2
 1/12 Jégtánc ***** válasza:
Semmit.Ha nem akar elmenni,beöltözni akkor ne menjen el.
2013. jan. 31. 21:51
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd el egy jelmezkölcsönzőbe és ha ott sem kap ihletet, akkor szólj az óvónéniknek, hogy ez van. Ne erőltesd, csak még ellenállóbb lesz.
2013. jan. 31. 21:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Én sem erőltetném, hacsak nem kötelező. Mikor lesz? Hátha addig meggondolja magát és még tudsz szerezni jelmezt is.
 4/12 anonim ***** válasza:

Hagyd rá, ha erőlteted, annál rosszabb.

Amikor látja, hogy a többiek beöltöztek, ő meg kimarad, akkor rá fog jönni, hogy mégis jobb lett volna beöltözni...

Ha nem akarsz nagy sírás-rívást, szívfájdalmat, akkor vigyél el jelmezt. (Pl. a rendőrös ötlet jó, ha már egyszer kéznél vannak a kellékek...) Ha nem te öltözteted, akkor óvónénivel beszéld meg, hogy mi a helyzet, és kérd meg, hogy ha meggondolja magát, akkor adják rá.

Ebben az esetben már az akármilyen jelmez is meg fog neki felelni. :)

5/12 anonim ***** válasza:

Rendelni?

mmmm

kislány vagy kisfiú? Rajzoljatok közösen áll-arcot,velenceit ha kislány ,vagy kedvenc mesehősöst.De lehet rendőrt is .Lehet rajta farmer,valami kék ing, ha van játék fegyvere foghatja a kezébe és együtt rajzolhattok rendőrjelvényt. Ezt ha akarja előveszi ha nem akkor nem ,van is jelmez meg nincs is ;) nem erőltetsz semmit Ő dönt,de a lehetőségét megadod.

2013. jan. 31. 23:08
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen a gyerekem, egyszer sem volt hajlandó beöltözni az ovis farsangokon, pedig egy alkalommal hetekig varrtam a jelmezét (amit ő kért előtte). :)

De nem erőltettem, mindig vitt valami jelmezt (akár csak egy álarcot), hogy eldönthesse az adott helyzetben, akarja-e, vagy sem. Végül sosem öltözött be. El kell fogadni szerintem, ha valaki ebben bátortalanabb, végülis én is rosszul lennék, ha mondjuk színpadra kéne állnom, másoknak pedig boldogságot okoz a „világot jelentő deszkákon” való hacacáré.

2013. febr. 1. 08:55
 7/12 anonim ***** válasza:
Csatlakozok az előttem szólóhoz,válassz egy jelmezt és vidd el az oviba, hagyd rá,szeretné-e felvenni. Ha nem veszi fel akkor is jól érezheti magát a farsangon. A legfontosabb, hogy FOGADD el a döntését.
2013. febr. 1. 10:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem kell erőltetni. Vagy tényleg vigyél egy jelmezt az oviba és csak akkor add rá, ha kéri mert látja a többi gyereken.

Az unokaöcsém sem akart beöltözni a kiscsoportos farsangon, vittünk neki autóversenyző jelmezt, mert autómániás volt, de még úgy sem volt hajlandó felvenni, hogy látta a többi gyereket beöltözve. Az anyja próbálta ráadni, de nagyon sírt szegény, tépte le magáról. Nem tudom miért. Aztán most középsősen már ő találta ki mi legyen. Lehet hogy ehhez is meg kell érni.(?)

2013. febr. 1. 10:41
 9/12 anonim ***** válasza:
ha nem akar, nem szabad erőltetni! Egy életre nyomot hagyhat benne, ha valamit nem önszántából tesz, hanem rá van erőszakolva.
2013. febr. 1. 14:54
 10/12 anonim ***** válasza:
hát most lehet hogy hülyeség, de az jutott eszembe, hogy ha megkérdezik minek öltözött, mondja a saját nevét. és akkor öltözni sem kell. :)
2013. febr. 1. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!