Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gondoltál már arra, hogy a...

Gondoltál már arra, hogy a gyereked nem is azért sír az oviban mert hiányzol neki, hanem mert figyelmet akar magának?

Figyelt kérdés

Van egy ovodás kör ahova járunk lányommal. Ö még 2 éves de a gyerekek többsége 3-6 évesek. 1,5 óra foglalkozás magyar nyelven (külföld). Anyukák többség elmegy, vagy lemegy a hallba. Van egy kislány aki 4 éves körüli. Minap ott sírt az egész idö alatt míg anyukája elment ügyet intézni. Csak az egyik ovonéni ölében volt el, de neki más gyerekeknek is segíteni kellett, így lerakta sokszor. Hihetetlen volt, mert szerintem 100% hogy figyelmet akart magának. Azt vettem észre hogy akkor minden szuper ha az ovonéni felveszi, és félszemmel ezt nézte is hogy mikor alkalmas leginkább sírásra a dolog.

Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy sok anyuka azt hiszi hogy a gyereknek tényleg rossz, pedig csak az ovonéni figyelmét akarja, azt akarja hogy ö legyen végig az ovonéni ölébe, és ezt azzal tudja legjobban elérni ha sír anyukája után, mert ezt mindenki sajnálja.

Gondoltatok már erre?

2013. febr. 4. 08:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
nincs semmi baj a válaszaimmal,nem azt írtam csak azért sír,hanem hogy tud azért is,de felesleges ilyenekért koptatnia a billentyűzetet,direkt félre magyarázod,és baromi okosnak hiszed magad...
2013. febr. 4. 20:55
 12/12 anonim ***** válasza:
54%

Te nem érted a lényeget, csak mondod a magadét. Egy 3-4 hónapos baba, még kevesebbet volt idekint a világban, mint az anyjával szimbiózisban. Neki az anyja közelsége ugyanolyan alapvető szükséglet mint az evés, ivás vagy alvás. Tehát ha egy 3 hónapos üvölt az anyjáért, az nem manipuláció.

Ha majd 2 évesen földhöz veri magát egy csokiért az manipuláció lesz.

Ha ezt nem érted az a te bajod.

2013. febr. 4. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!