Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit csináljak? Elsős fiam...

Mit csináljak? Elsős fiam torna órán eltörte a kezét és boka repedése lett. Nem szóltak arról, hogy rosszul van vagy elesett. Mikor érte ment a nagymamája délben tudtuk meg mi a helyzet. Műteni is fogják.

Figyelt kérdés
Már nagyon dühített, hogy nem voltak képesek szólni mikor a gyerek sírt is több nem az első alkalom, hogy baleset történik és nem szólnak. Igazgató tud tenni ez ügyben valamit?
2019. okt. 4. 16:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
3%
Az te vagy. :D Ezt tovább meg nem ragoznam. Mi lett volna..
2019. okt. 5. 18:36
 52/61 anonim ***** válasza:
80%
Valakinek még kérdéses hogy mi volt? A kérdező utolsó kommentjet olvassátok el, mindjárt megemelem a kalapom a tanítók előtt. Komolyan nem úsznak meg szárazon.
2019. okt. 5. 18:39
 53/61 anonim ***** válasza:
88%

Azt nem tudom, hogy aki azt mondja nincsenek ennek látható tünetei, meg hogy a tanárnak nincs röntgen szeme, az mégis mit látott eddig életében?

Nekem eüs diplomám van, egy ilyen törést nem lehet nem látni, a tünetek pedig pontosan azok, amiknek a kérdező leírta. Ezek nem tanultak elsősegélyt? A gyerek nem 10 perc után nyugodott meg. Ez egy iszonyatos fájdalom. Az pedig, hogy egy esés után sápadt, dagadt a keze és hány is.

Miféle ember, aki itt a pedagógust védi? Ti örülnének, ha így vigyázna a gyereketekre?

2019. okt. 5. 19:37
 54/61 anonim ***** válasza:
82%

Én most olvastam végig. A kérdés alapján nekem sem volt egyértelmű, hogy a kisgyerek sírt néhány percig, majd nem panaszkodott, vagy más tünet is volt-e. Ok, már azóta leírta, de nem kell szidni az addigi válaszolókat sem.

Nem tudom, ki dolgozott közületek iskolában, mindennaposak az esések, és néha nehéz ám megállapítani, mekkora a baj. Természetesen, ha a gyanú fennáll, hogy törés van (vagy bármi más komolyabb gond), inkább hívjuk a szülőt feleslegesen, de minden esésnél sem lehet. Főleg egy olyan világban, ahol sok gyerek hányt reggel, vagy lázas volt, de mégis elküldik iskolába aznap egy lázcsillapítóval, mert a szülőknek dolgozni kell.

(Egyébként egyértelműen hibás a pedagógus ebben az esetben, a hányás és sántítás, sápadtság "ordító" jelek. Bár eltussolás alatt nem tudom, mit értetek, inkább csak szimplán "hülye" volt. Törést nem lehet eltussolni.)

Visszatérve a mit tennél kérdésre, én az igazgatóhoz mennék panaszra, tud tenni valamit, beszél az adott tanítóval, illetve lehet a többi kollégával is kéne, hogy ilyen esetekben jobban figyeljenek.

2019. okt. 5. 20:00
 55/61 anonim ***** válasza:
14%
Beszéljen vele? Szerinted ennyivel el van intézve?? Na nehogy már természetes legyen mert ha így folytatjuk és tényleg ez van akkor nagyon megfontolando hova visszük a gyerekeinket. Alap a bizalom, de én ide nem vinnem többet szívesen, nem bíznek bennük.
2019. okt. 5. 20:29
 56/61 anonim ***** válasza:
19%
Meg is van a véleményem az olyan szülőrol aki a reggel hanyos, lázas gyereket elkuldi. Gusztustalan. De gondolom iszonyat fontos ember lehet. :D :D Gondolom így ő is szívesen menne munkába.
2019. okt. 5. 20:32
 57/61 anonim ***** válasza:
18%
Nem érti bammeg. Nem vettek fel jegyzőkönyvet!!!!!!!! Nem értitek, hogy kell? Ennyi tudatlan ember van itt nem hiszem el.
2019. okt. 5. 20:33
 58/61 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező: Egyértelmű,hogy nem hagynám a gyereket ilyen iskolában. Mivel elsős,meg O se kötődik ott annyira senkihez,nem lenne olyan nagy valtas, mint később. Én emellett biztosan balhét is csapnek az ott maradó gyerekek védelmében, de ezt már mindenki döntse el maga,hogy érzi.

A fura válaszolóknak: Először is hol olvastátok, hogy 10 percig sírt a gyerek? Ezt valaki kitalálta, aztán a többiek követték, mintha valami tény lenne. Én sehol nem olvastam.

Másodszor: Igen,gyakoriak a balesetek gyerekeknél, de egy pedagógusnak fel kel tudni mérni, hogy, mekkora a baj. Ha bizonytalan, mert mondjuk pályakezdő, sose látott gyerekserulest, legalább mutassa meg egy tapasztaltabb kollégának, kérjen tőle tanácsot.

Harmadszor, ha valaki életében csak egyszer már látott végtagtörést,csak akkor nem ismeri fel, ha vak. Minimum addig el kell jutnia, hogy felmerül a törés lehetősége.Nem kell, hogy az legyen, a gyanú is elég ok ahhoz, hogy jegyzőkönyvezze,értesítse a szülőket.Ha a kedves szülőt zavarja a nagyon fontos munkájában a tanár hívása (ahogy az itt válaszolók némelyike feltételezte),akkor majd jól nem veszi fel a telefont vagy elmondja, hogy, szerinte nem súlyos, 4-kor érte megy, de megkapja a döntési jogot a saját gyerekével kapcsolatban!

Végül pedig a gyerek rosszalkodása/szófogadatlansaga nem befolyásolhatja a tanárt abban, hogy mit kell tennie baleset esetén.Ha pl. a gyereknek betorik a feje,akkor is mentőt kell hívnia, ha előtte 20x figyelmeztette, hogy ne rohangaljon a kovon, mert eleshet.Nem intézheti el azzal, hogy sajnálom,én szóltam. (Saját egykori tesitanarom hasonló okból kapott fegyelmit gyerekkoromban.

Egyértelmű, hogy a tanár itt hibázott. A kérdés csak az, hogy ki hibázott még.( Pl. Tudott-e a balesetről az iskola vezetősége.)

Üdv,egy tanító

2019. okt. 5. 21:11
 59/61 anonim ***** válasza:
22%
Igazat adok a tanítónak, szerintem józan paraszti ésszel is fel lehet mérni, hogy mennyire lehet súlyos a sérülés és inkább menjen a szülő feleslegesen, mint későn. Egyáltalán hogy nem merült fel a törés gyanúja..? Fel nem foghatom mi folyhat ott.
2019. okt. 5. 21:20
 60/61 anonim ***** válasza:
81%
Mentő, jegyzőkönyv a minimum ilyenkor. Szép kis pert varrnék a nyakukba, az egyszer biztos.
2019. okt. 14. 20:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!