Őszintén, a tanárokon kívül ki élvezi a 2,5 hónapos nyári szünetet?
Valaki irta, hogy nyáron csak par nap igazi meleg van, igy lehetne iskolaztatni a gyerekeket.
Kerdeznem, hogy vajon az elmúlt két hónapban merre járt, mert felénk elég jó idő volt, strandon kívül nehez más szabadtéri programot bevállalni a hőség miatt. Nekem ez is gond, itthon vagyunk, mehetnénk, de ebben a hőségben max udvar este 6 után.
Figyelj, lehet hogy a 8 éves gyerekek unatkoznak amikor épp nincsenek táborban, de egy szakgimnáziumba/szakközépbe járó nagykamasznak nagyon is szüksége van arra a kb másfél(!) hónapra, ugyanis nyáron szakmai gyakorlaton vagyunk 1 hónapig. De szerintem egy gimistől sem kell sajnálni, ők meg nyelvvizsgára tanulnak vagy ilyesmi. És azt ne felejtsük el hogy sok középiskolában 8-10 óra van egy nap... többet töltünk ott mint egy átlag felnőtt munkával.
Majd ha a te gyereked is 17 éves lesz és le tudja foglalni magát, nem unatkozik hanem aktívan pihen, akkor kész megváltás lesz a nyári szünet.
A tanároknak nem olyna hosszú a szünet, meg nekik vannak teendőik alatta.
A gyerekeknek meg változó. Valóban, a szülőnek nincs nyári szünet, szóba jöhető rokonság sem feltétlenül van, a táborok is tényleg nagyon drágák. Nálunk nem is volt annak idején (most 22 vagyok) nyári ügyelet az iskolában. Az elhelyezésem folyton probléma volt, végül már 10 éves korom előtt egyedül voltam egész nap a lakásban. Budapesten élek panelben, tehát nincs kert, stb., és egyedül se mehettem sehová, és valóban sokat untam magam én is, és sok ismerősöm is, de azért nagyon sokan meg el tudták magukat foglalni. Én is úgy 1 hónapig, de utána már nem szórakoztatott igazán sem az olvasás, sem más. Ettől függetlenül nem bánom, hogy volt hosszú nyári szünet, és most se lenne baj, csak egyszerűen a gyerekeknek meg kellene mutatni, hogy mennyi mindent csinálhatnak és jobb, olcsóbb elhelyezési lehetőségeket biztosítani a szülők számára.
46. vagyok
Még azt felejtettem ki, hogy később meg kifejezetten jól jött, mert tudtam tanulni nyelvvizsgára, fejleszteni a nyelvi képességeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!