Őszintén, a tanárokon kívül ki élvezi a 2,5 hónapos
nyári szünetet?
Figyelt kérdés
A környezetemben (természetesen magunkat is beleértve) hatalmas teher a nyári szünet. Iskolai összevont ügyeletben nem szívesen küldöm őket, a tábor árak az eget verik, a nagyszülők fáradtak, kimerültek (már ha vannak), a szülőknek véges a szabija. A gyerek már unatkozik. Most őszintén kinek jó ez?
Én! 😊 Imádom, hogy végre együtt vagyunk, ez amúgy nagyon ritka 4 gyerek mellett, pedig ők még kicsik. Főleg a hétvégék szuperek, amikor a férjem is itthon van, de hétköznap is szinte minden napra jut valami izgalmas peogram. 😊
2019. aug. 8. 13:46
22/47 anonim válasza:
A kerdezőtől kerdeznem, hogy mit tartana jonak a nyari szünetben? Járnanak iskolaba a gyerekek nyaron is a 35 fokban? Vagy lenne elosztva a szünet es lehetne ősszel-télen-tavasszal 3-3 hét szünet? Szinten kinek lenne annyi szabija?
A gyerekeknek, a gyerekek idegrendszerenek fontos allitólag egyben ennyi pihenés. Láttam az enyemen, hogy pl az egy hetes tavaszi szünet semmit nem ért már, ugyanolyan fáradt volt utána.
Sokan leirták, amiert én is élvezem a szünetet szülőként, így azt nem írom le.
Viszont segítség nélkül 0 nagyszülő en itthon vagyok htb-ként és itthon is leszek még jópár evig, mivel ennyi szünetet nagyszülők nélkül lehetetlen megoldani.
2019. aug. 8. 15:33
23/47 anonim válasza:
Jelenleg nincs hónapokon keresztül 35 fok, és ahogy visszagondolok az elmúlt évekre nem is volt soha. Persze van pár nap, ami melegebb, de egyáltalán nem jellemző, hogy huzamosabb ideig, akár több hétig egyfolytában rekkenő hőség legyen.
Persze, hogy a gyerekeknek ki kell pihenni magukat a nyáron, és ez azért van mert év közben rettentő nagy a hajtás, rohannak a tananyaggal, mindig lemaradás, ezt-azt pótolni kell. Szerintem igen, sokkal jobb lenne észszerűbben elosztani a szüneteket év közben, elsősorban azért, hogy ne legyen a gyerekek már májusra kipurcanva. És igen, több kisebb szünetet könnyebben meg lehetne szervezni.
2019. aug. 8. 16:16
24/47 anonim válasza:
Csak megjegyzem
.. A tanároknak ugyanannyi szabadsága van mint más civil dolgoznónak, azzal a különbséggel, hogy tanév közben nem veheti ki, a szünetekben KELL! kivennie.
2019. aug. 8. 19:08
25/47 anonim válasza:
Én most nyáron itthon vagyok ,de 3 gyerekekből 2 kamasz egy pedig 9 éves 9 éves szeret mindig ide oda menni.de bizony így is csak hétvégén mentünk el kirándulni mert bizony pénzbe kerül ,hétközben max játszótér volt ,akiknek nincs vagy nem használható nagyszülők mert betegek vagy nem akarnak vigyázni az unokákra ,ott persze hogy soknak tünik a 8 hét .
2019. aug. 9. 09:41
26/47 anonim válasza:
A gyerekek!!! Szegények ki vannak fáradva, de a sok but a szülő egész nyáron iskolába küldené őket. Egyszerűen jár nekik a pihenés. Amikor nem kell korán kelni, nem kell a hülye osztálytársakkal összezárva lenni. Ja, amúgy kérdező, gyerekként te is otthon voltál 2,5 hónapg.
2019. aug. 9. 17:54
27/47 anonim válasza:
Én is nagyon élvezem. Persze, amíg nagyon kicsik, addig fárasztó. Volt már hasonló kérdés, ott az volt a konklúzió, hogy az ovis gyerekek szülei utálják a nyári szünetet, a sulisoké szeretik. Azt csinálnak, amit akarnak, akkor kelnek, amikor akarnak, oda mennek, ahova akarnak. Semmi stressz, semmi veszekedés. Én nagyon élvezem.
2019. aug. 9. 20:49
28/47 anonim válasza:
Szülő vagyok (2 iskolás gyerek apja) és tanár a foglalkozásom.
Nekem, mint tanárnak a következőképpen alakult a nyári szünetem: július 3-tól augusztus 25-ig van az én nyári szünetem.
A gyerekeim élvezik a nyári szünetet a maga hosszúságával. Én táboroztatok két héten keresztül így akkor a gyerekeim a nagyszülőknél vannak.
Sajnálom, hogy a Te gyerekeid unatkoznak a nyári szünetben. Ez valamilyen szinten az ő és a Te hibád is. Érdekes én gyerekként sosem unatkoztam a nyári szünetben.
Ha nem lenne a gyerekknek nyáriszünet akkor meg a hosszú tanév, 35 fokos tantermek és a leterheltség miatt problémázna a kérdező. Véleményem szerint olyan megoldás nincs ami mindenkinek megfelelne.
2019. aug. 11. 08:32
29/47 anonim válasza:
Csatlakozom tanárként. Már májusban szinte lehetetlen tanítani, a gyerekek egyfolytában mennének ki az udvarra. Sajnos a magyar iskolákban nem igazán van légkondicionálás, nálunk még ablakot sem lehet nyitni az emeleti tantermekben (biztonsági okból csak bukóra), szaunázunk... és így kellene tanítani. Majd ha az iskolák alkalmasak lesznek arra, hogy nyáron is megfelelő körülmények között tanítsunk, akkor térjünk vissza erre a kérdésre.
2019. aug. 11. 14:49
30/47 anonim válasza:
Nekem sem lenne nyűg ha lenne 2.5 hónap szabadságom és ez idő alatt meg is csinálná valaki a munkámat. A gyerekeimmel nincs bajom, szeretek velük lenni, most is 3 hetet velem voltak otthon (közben nyaraltunk is), tök jó volt minden. Anyósom nem beszámítható, mamám idős, max 1 gyereket mer vállalni fél napra (nekem kettő van), anyukámék meg dolgoznak még, egy hetet tudtak csak ők is bevállalni. Értem, hogy kell ez a 2.5 hónap a gyereknek de segíthetnének az iskolák vagy önkormányzatok megoldani a felügyeletet... Nálunk nincs ilyesmi, max 25km-re tábor 30ezerért...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!