Más iskolában is ilyen szigorúan veszik a szünetet?
Nálunk is kötelező volt ált. suliban, féltek h szünetben tönkretesszük a berendezést ill. könnyebb egy felügyelő tanárt kiállítani az udvarba, mint minden osztályba tenni egyet.
Gimiben meg pont az ellentéte volt, mert könnyen át lehetett bújni a kerítésen, így sosem engedtek ki szünetben, nehogy lelépjünk:P
Köszönöm a válaszokat
Nálunk van 2-3 ügyeletes tanár +1 osztály (minden héten más) aki ott áll az ajtónál, nem engedi be a gyerekeket, kiküldi a többieket
Jé, már el is felejtettem!
De utáltam én is... Náluk is mindig ez volt, ordítottak folyton, még akkor is, ha épp wc-re indultál vagy büfébe... mindig magyarázkodni kellett.
Középiskolában nincs ilyen, nyugi.
Általánosban nekünk is ez volt. Középiskolában nem is volt olyan udvar, ahova kimehettünk volna. Ha elmúltál 18 mehettél a kijelölt dohányzórészre, de egyébként terem, folyosó. Én egyáltalán nem bántam. Általánosban még pisilni is alig bírtunk elmenni, már parancsoltak ki minket az udvarra. Esőben is, mert a tanárok szerint az nem számít. De ha szakadt a hó, akkor nem mehettünk...
Csak a hetesek maradhattak bent a szünetekben, úgyhogy mindig üzleteltünk velük :)
Általánosban nekünk "nagyszünet" volt azt hiszem 3. óra után 20 percet az udvaron kellett tölteni. Azt is utáltam. Felöltöztél, cipőcsere (kötelező volt a váltócipő alsó tagozatban), kabát fel (télen sapka sál) majd lementél 10 percre szenvedni. Játszótér nem volt, játékokat nem adtak ki, semmit nem tudtál csinálni. Ha fent nem készültél el elég gyorsan akkor sürgettek, ha a nagyszünetben büfébe akartál menni onnan a tanárok elküldtek. Nagyszünetben mosdóba sem lehetett szinte menni, mert leküldtek.
Utána meg ha késtél az óráról mert vécézned kellett közölték, hogy volt rá 20 perced...
Szerencsére a rövidebb szünetekben nem kellett kimenni, akkor nem is lehetett mert zárva voltak az udvarra néző ajtók.
Gimiben nem volt ilyen. Ott szabad volt a ki és bejárás, volt hogy magunktól ültünk ki nyáron a napra beszélgetni, vagy enni. Sokkal szívesebben mentek ki az emberek, mint amikor kötelezően kizavartak mindenkit.
Általánosban nálunk is 2 nagyszünet volt (negyed órásak), akkor az ügyeletes tanárt ott üvöltött h 'UDVAAAAAAR' és mindenki kiküldött, aki nem ment ki, annak meg beírtak :D
Gimibe egyáltalán nincs ilyen, ott senkit nem érdekel, hogy ki hol tölti a szünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!