Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megteheti ezt a munkáltatóm?

Megteheti ezt a munkáltatóm?

Figyelt kérdés

Táppénzen voltam mert a sok rosszullét miatt esélyem nem volt a munkám elvégezni.

Aztán kiderült,hogy lejárt a táppénz jogosultságom(előző főnökömnek köszönhetően)

Beszéltem a cégemmel de nem akarnak visszaengedni dolgozni.

Ezt így megtehetik?

2019. júl. 4. 17:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted hogy lejárt a jogosultság?
2019. júl. 4. 18:02
 2/11 A kérdező kommentje:

Annyi időt voltam táppénzen amennyit az új helyen dolgoztam.

Azt hittem folyamatos a tbm hisz egyik munkahelyről mentem a másikba szinte,csak a volt főnököm nem jelentett be időben.

Így lett több mint 30napos megszakításom.

2019. júl. 4. 18:06
 3/11 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem védett vagy és semmiképp bem teheti ezt meg.. munkajogi tanácsadóval beszélj és semmit ne írj alá addig!
2019. júl. 4. 18:28
 4/11 A kérdező kommentje:

Aláírni semmit nem fogok az biztos.

Ma megtudtam,hogy munka sincs a cégnél annyira kevés a megrendelés..

Ezek szerint azért nem akarnak visszaengedni..Az állásidőről gondolom lemondthatok ?

2019. júl. 4. 18:33
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Mennyi ideig voltál táppénzen és hany hetes vagy most? Milyen munkaszerzodesed van?
2019. júl. 4. 19:35
 6/11 A kérdező kommentje:

22hetes vagyok most,kicsit több mint 3hónapot voltam táppénzen..

Határozatlan a munkaszerződésem

2019. júl. 4. 19:44
 7/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem tud munkát biztosítani tudtommal köteles akkor is az alapbéredet fizetni, míg te otthon vagy. Ki nem tud rúgni semmiképpen sem. Kérdezz rá a TB-kisokos kismamáknak csopiban facebookon.
2019. júl. 4. 19:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Köteles visszaengedni hiszen a munkaviszonyod él és védett vagy. Viszont akkor hogy lesz ha már nincs tp-d? Szülés napjáig dolgoznod kell?

Azért is kérdezem mert nálam is hasonló a helyzet,így számolom a heteket bár nekem elég a 24.hétig kihúzni...

2019. júl. 4. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha van próbaidő, akkor kirúghat. Mi van a szerződésben?
2019. júl. 4. 22:03
 10/11 A kérdező kommentje:

Már nem vagyok próbaidőn,határozatlan munkaszerződésem van.

Nem hiszem,hogy szülés napjáig dolgoznom kell van bent még szabim is.

2019. júl. 5. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!