Segitetek osszeszamolni, mennyi bevetelem lesz? Nekem nem egyertelmu, a vedono pedig nem tudta megmondani.
Szeretnek elore tervezni, mert nagyon sok a havi kiadasunk, es nem akkor akarok szembesulni a dolgokkal, amikor mar semmit nem tudok rajta alakitani. Most kellene dontenem arrol, hogy merjek-e belevagni pl egy hosszutavu befektetesbe, vagy pont, hogy csokkentenem kellene az egyeb befizeteseket is.
Szoval 2 eve van egy helyen munkaviszonyom, ahol a brutto berem elerte a maximumot, felette van eleg sokkal. Nem akarok pontos szamot mondani, de mondjuk, hogy 500ezer. Elotte is folyamatosan dolgoztam 5 evig.
2 gyermekem van akik utan normal csaladi potlekot kapok. Most vagyok terhes a harmadik babaval, aki iden fog szuletni. Vegig dolgozni szeretnek, tappenzen az utolso par hetben leszek elvileg.
Ha jol tudom, a csaladi potlek osszegenel csak a gyermekek szamat nezik, semmi mast, tehat ez fixen adott.
A GYAS fel evig jar, ha jol tudom onnantol, hogy bejelentem, tehat lehet akar a szules elotti idoponttol kezdodoen, amikor elbiraltak, ez igy van? es az osszege a volt fizetesem 70%-a? Adozik, igy emellett megkapom a csaladi adokedvezmenyt is? Mennyit?
a GYED az ezt koveto masfel evben, vagy a gyermek 2 eves koraig jar? Ennek osszege maximalva van, ha jol tudom. Szinten adozik, igy ismet jarna az adokedvezmeny?
GYES pedig mar nem adokoteles, igy itt nem jar semmilyen csaladi adokedvezmeny? Vagy jar, csak a masik szulonek kell igenyelni?
GYES mellett lehet dolgozni? Ilyenkor hogyan alakulnak ezek a szamok?
Nem gond hogy alatta már javítottam? A nav oldalán levő kalkulátorba ha beírod a gyed max összegét és a 3 gyereket akkor ott szerepel feketén fehéren hogy 66 ezerrel nő a nettó bér. De biztos ők is hülyék :)
További jó lepontozást...
A kérdezőnek bezzeg nem válaszoltál ugyanezzel a lendülettel és energiával, amivel végigsoroltad mit írtam szerinted rosszul...
jaja, csak gyengébbek kedvéért: a navos kalkulátor bérrel számol. Aminek mondjuk pont 7%-kal több az egbizt járuléka, mint a gyednek...
Egyéb?
koszi mindenkinek. Igazabol tajekozodom rendszeresen, es latom is mennyi minden valtozik... azota, hogy 2x vegigcsinaltam. Akkor meg semmi jovedelmem nem volt es sosem dolgoztam (9 evvel ezelott), igy csak a gyes volt egyedul, amivel kepben kellett lennem. Azt nem tudom, mire alapozza az elso valaszolo, hogy nincsen eszem. Google talalatrol annyit, hogy konkret esetet nem irnak le sehol. A kalkulatoroknal sem mindig egyertelmu, hogy az eredmenynel mi az, ami tenylegesen ervenyesitheto, es mi nem, nem kerdezi a masik fel jogallasat, stb. Szoval gondoltam, felteszek itt egy kerdest konkret adatokkal, hatha kapok ra ertelmes valaszokat.
Kaptam is, nektek koszonom! :)
Aki meg nem tud normalis stilusban kommunikalni, attol egy dolgot kerdeznek meg, ha szemtol szembe allnal valakivel, aki nem artott neked, semmi rosszat nem tett, csak te eppen kioktatos kedvedben vagy, annak a szemebe is megmondanad, hogy egy hulye, mert kerdezni mert? Egy olyan oldalon, ahol ez lenne a lenyeg? Ha a valaszod nem, akkor tipikus peldaja vagy a netes nevtelenseg moge bujas arroganciajanak, gratulalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!