Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyire felelőtlenség gyereke...

Mennyire felelőtlenség gyereket vállalni úgy, hogy mindkét szülő csak minimálbért kap? Saját lakás van, hitel nincs.

Figyelt kérdés
2018. febr. 5. 19:09
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

"Az pedig még kevésbé valószínű, hogy kelleni fog a logopédus és a fogszabályozás és a fejlesztőóra és a sportfoglalkozás és a gyógytorna és az úszás is persze, van olyan, hogy halmozódnak a sérülések, de azért ebben elég kevés gyerek érintett."

Érintett vagy? Szakértő? Aligha. Statisztika?

Pont az a jellemző, hogy ha egy kell, kelleni fog a többi is, mert egymásra épülnek, összefüggnek.

Pl.: megkésett mozgásfejlődés esetén sokkal nagyobb az esélye, hogy a beszéd is késsen, mert a megfelelő nagymozgások aktivizálják az idegi érést, ami a beszéd alapja (is).

Az alkati hipotónia neurológiai probléma is elég gyakori. Generalizált esetben kihat a nagymozgásra, finommotorikára. Érintheti a száj körüli izmokat megnehezítve a szopást, rágást, nyelést és a beszédet. A nem megfelelő száj körüli izmok kihatnak az állkapocs fejlődésére, a fogak állására és máris eljutottunk a fogszabályozáshoz is.

És ez még egyszer nem egy ritka, halálos kór.

2018. febr. 9. 17:32
 42/44 anonim ***** válasza:
55%

Kedves #41, persze, ez teljesen világos és én is ismerem ezeket az összefüggéseket. Arra akartam inkább utalni, hogy azok közül a gyerekek közül, akiknek logopédusra van szükségük, a többség az enyhébb esetek közé tartozik, elég neki a logopédia önmagában. Ugyanígy, akiknek fogszabályozásra van szüksége, azoknak is az enyhébb esetek közé tartozik a többsége.

Az általad részletezett összefüggések miatt valóban gyakoribb a halmozódás ahhoz képest, ahány halmozott eset akkor lenne, ha teljesen véletlenszerűen és egymástól függetlenül "osztanánk ki" a különböző problémákat. Igazi statisztikákat valóban nem ismerek, de arra nagyjából emlékszem, hogy az oviban és később az osztályunkban hányan jártak logopédiára meg külön fejlesztő foglalkozásra. Ez persze még túl kicsi minta, de arra szerintem joggal lehet következtetni belőle, hogy a halmozódás nem extrém gyakori, vagy hogy a logopédiára járók többségének más ellátásra már nincs szüksége.

2018. febr. 10. 21:31
 43/44 anonim ***** válasza:

"de arra szerintem joggal lehet következtetni belőle"

Te következtetsz, de nem joggal. Maradjunk ennyiben.

Egyébként elég lenne beszélned pár gyógypedagógussal vagy logopédussal ahhoz hogy tudd, eleve a logopédiai problémák kezelését soha nem a logopédusnál kellene kezdeni, hanem mozgásfejlesztéssel a hatékonyabb eredmény érdekében. De én itt befejeztem.

2018. febr. 10. 21:46
 44/44 A kérdező kommentje:
Ismeretségi körben ha szétnézek, barátok, rokonok kisgyerekeit alapul véve jellemzően kevesebb az olyan gyerkőc, aki fejlesztésre szorul/beteg/a családi kassza tetemes része gyógykezelésekre megy el. Sajnos vannak kivételek, és bárki kerülhet ilyen helyzetbe, de azért ismerjük már el azt, hogy a kisgyerekek TÖBBSÉGE egészséges, és NAGYOBB RÉSZT nem igényelnek ilyen fejlesztéseket.
2018. febr. 11. 10:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!