Kirúgtak a munkahelyemről, és most tudtam meg, hogy
babát várok! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
December 20.an megszűnt a munkaviszonyom, viszont januar 20ig ott vagyok elméletben, viszont nem kell ledolgoznom ezt az időt, de kifizetik. Pozitív tesztem lett 3 napja mensikimaradás után. Nagyon örülünk a párommal, viszont első gyermek lesz és nem igazán vagyunk tisztában a dolgokkal. Arra lennék kiváncsi, hogy most tehetek-e még valamit így azügyben, hogy kapjak pénzt, amíg kismama vagyok? És a gyedet ugyanúgy fogom kapni? Itt 1 évig dolgoztam kereken, de amúgy már több, mint 4 éve dolgoztam... (Kb 4 munkahely, kihagyások nélkül) Köszönöm a válaszokat!
Menj be ma a kórházba, nézesd meg magad, utána holnap a volt mhelyedre. Vagy keress a neten magánnőgyógyászt, hívd fel (akár többet is), magyarázd el, hogy kell az iagzolás, valakit csak találsz.
Kell a munkahely vagy nem? Most ezt tartsd szem előtt.
2018. jan. 2. 11:26
22/28 anonim válasza:
20-as: miért élhet rendkívüli felmondással? A kismama 3évig védett jogilag.
2018. jan. 2. 11:27
23/28 anonim válasza:
Viszont rendkívüli felmondással élhet a munkáltató, vagyis, ha a dolgozó munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségének nem tett eleget, vagy súlyos gondatlansággal járt el és mindez a további foglalkoztatást, együttműködést lehetetlenné teszi. Miről van itt most szó? Kétségtelenül olyan cselekményekről, amelyek következtében akár jogilag, akár etikailag, akár a cég vállalati kultúráját nézve, akár a normális társadalmi együttélés szabályait alapul véve, a munkavállaló további foglalkoztatása az adott közegben nem lehetséges.
Szóval kitalálja, hogy késel, bunkó vagy az ügyfelekkel vagy kollégákkal stb.
A rendes felmondás alól védett. De a kismama se tehet meg mindent mondván ő terhes. A munkáltatót is védeni kell vhogy.
2018. jan. 2. 11:32
25/28 A kérdező kommentje:
Még azt nem értem, ha úgy vesszük, ott vagyok még, hiszen januar 20.an jar le minden, mivel 30 nap a felmondási idom, csak nem kell ledolgoznom. Igy huszadikaig akarmikor visszakene vennie nem? Vagyis visszavehetne...de ha nem teszi akkor elintezem mas uton.
Amugy azt mondta azert rug ki mert nem kell ennyi ember...
2018. jan. 2. 11:36
26/28 anonim válasza:
A felmondási idő azért van, hogy legyen esélyed (1-2 hónapod) új munkahelyet találnod és addig se maradj fizetés nélkül.
2018. jan. 2. 11:45
27/28 anonim válasza:
Keress egy munkajogász gyorsan, még nincs minden veszve. Enélkül rengeteg pénzt bukhatsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!