Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kirúgtak a munkahelyemről, és...

Kirúgtak a munkahelyemről, és most tudtam meg, hogy babát várok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
December 20.an megszűnt a munkaviszonyom, viszont januar 20ig ott vagyok elméletben, viszont nem kell ledolgoznom ezt az időt, de kifizetik. Pozitív tesztem lett 3 napja mensikimaradás után. Nagyon örülünk a párommal, viszont első gyermek lesz és nem igazán vagyunk tisztában a dolgokkal. Arra lennék kiváncsi, hogy most tehetek-e még valamit így azügyben, hogy kapjak pénzt, amíg kismama vagyok? És a gyedet ugyanúgy fogom kapni? Itt 1 évig dolgoztam kereken, de amúgy már több, mint 4 éve dolgoztam... (Kb 4 munkahely, kihagyások nélkül) Köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 2. 08:11
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
82%
Mivel terhesség alatt védett a kismama,már akkor is ,ha még nem is tudott a terhességről,így ha besétálsz,hogy terhes vagy,elvileg kötelesek visszaállítani a munkaviszonyodat.Ha ezt nem akarod meglépni,akkor még a munkanélkülivel lehet sakkozni.Ha most nem igényled emg,hanem később úgy,hogy még járjon a szüléskor,akkoe fogsz kapni gyedet.Vagy keresel másik munkahelyet,ami persze terhesen szinte lehetetlen.
2018. jan. 2. 08:17
 2/28 anonim ***** válasza:
71%
Amúgy határozatlan szerződésed volt?
2018. jan. 2. 08:19
 3/28 A kérdező kommentje:
Igen, hatátozatlan! Azert szunt meg a munkam mert nincs szuksege ennyi emberre, legalabbis ezt mondta, de szerintem mas oka volt.
2018. jan. 2. 08:30
 4/28 A kérdező kommentje:
Én pedig aláírtam kérdés nélkül, mert annyira kikészültem ott
2018. jan. 2. 08:32
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Aláírtál? Akkor közös megegyezés volt? Az ellen nem véd a törvény. Ha így van, csak az álláskeresési járadékkal sakkozva lehet cseded, gyeded.
2018. jan. 2. 08:34
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Mit írtál alá? Közös megegyezést? Akkor nincs mit tenni, közös megegyezésnel nem számít, hogy terhes vagy e, nincs védettség, hiszen elvileg azt jelenti, mindkét fél meg akarja szüntetni a munkaviszonyt
2018. jan. 2. 08:35
 7/28 A kérdező kommentje:

Azt írja a papír, hogy : a munkáltatóval fennálló munkaviszonyát 30 nap felmondási idővel FELMONDÁSSAL megszüntetem.

Felhívom figyelmét, hogy ezen felmondással szemben szembeni munkajogi igényét a kézhezvételtől számított 30 napon belül előterjesztendő keresettel érvényesítheti....

2018. jan. 2. 08:40
 8/28 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos, ha közös megegyezést írtál alá, akkor hivatalosan nem rúgtak ki.

Most majd sokan lepontoznak, de nincs olyan ismerôsöd, aki be tud jelenteni a vállalkozásába a szülésig?

2018. jan. 2. 08:43
 9/28 anonim ***** válasza:
74%
8-as vagyok, bocs egyszerre íttunk, akkor tárgytalan
2018. jan. 2. 08:44
 10/28 A kérdező kommentje:
Hát sajnos annyira kicsináltak, hogy úgy voltam vele, felmondok, viszont pont aznap a képembe tolták a papírt, úgyhogy örültem is neki, kérdés nélkül aláírtam. A babával már próbálkoztunk egy ideje,de nem jött össze, és úgy voltam vele ha itt maradok biztos sosem leszek terhes a sok stressz miatt. Aztán gondoltam lesz időm máshova menni...hát a sors közbeszólt :) Es remelem megmarad a pici, úgyhogy ha már így alakult, így sem bánom. Csak úgy tudom gyedet kapnom kell így is valamennyit ... a kismamatáppénzről lemondok ha kell 9 hónapig de a gyed-nek örülnék azért! Vannak vállalkozó ismerőseim, de nekik ez mivel járna?
2018. jan. 2. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!