Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A munkáltatómnak 12 hetesen...

A munkáltatómnak 12 hetesen elmondtam, hogy kismama vagyok.2 hétre rá váratlanul elbocsátottak. Mi a teendő, hogyan tovább? Kapok így GYED-et?

Figyelt kérdés

Direkt megvártam az 1.trimeszter végét a bejelentéssel. Mivel nem fizikai munkát végzek, szerettem volna addig maradni és ugyanúgy dolgozni tovább, amíg azt nem tartottam volna túl megterhelőnek. A főnökségtől az elején olyan reakciót kaptam, amire vártam. Örültek, gratuláltak, 3 éve dolgozom a cégnél. Alig több, mint 2 hét elteltével indoklás nélküli "közös megegyezéssel" íródott szerződésbontást adtak a kezembe. Rettentő kedvesek, felajánlották, hogy a felmondási időmet ledolgozhatom.

Szabadkoztak, közölték a munkámmal semmiféle probléma nem volt, de ők nem tudnak és nem is akarnak táppénzeket fizetni és egyéb járulékokat intézni, ami az én terhességemmel jár együtt.

Még nem tudom, hogy érdemes-e további lépéseket tennem, de érdekelne, hogy a fent említett esetben, tehát ha a leendő szülésemet megelőző 2 évben bőven eléri a 365 napot az állományban töltött napjaim száma, de konkrétan szüléskor már nem állok munkaviszonyban, ugyanúgy igényelhetek GYED-et?

2017. aug. 14. 19:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
59%
Munkaügyi bíróság azonnal, és 150%, hogy nyersz. Mindegy, mikor szóltál a terhességről, akár most is bejelenthetnéd, védve vagy! Ha nincs munkaviszonyod a szülés pillanatában, nem kapsz mást, csak Gyest (huszonpár ezer Ft), azért nem mindegy. Facebookon van egy TB kisokos kismamáknak zárt csoport, ott szakértők válaszolnak, de ugyanezt fogják írni, mint én. NE HAGYD MAGAD!!!Drukkolok!
2017. aug. 14. 19:31
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Te is nagyon kedvesen megmondod, hogy te meg nem tudsz és nem is akarsz GYED nélkül gyereket nevelni, ami azzal jár együtt, ha aláírod a felmondásodat. Alá ne írd! Ha tovább vegzálnak, írasd ki magad a stressz miatt táppénzre, aztán pont tehetnek egy szívességet. >:(
2017. aug. 14. 19:52
 13/26 anonim ***** válasza:
95%
hát én nagyon ellenzem a tp csalást, de azonnal írasd ki magad. HA nem írtad alá a közöst, nincs miről beszélni, majd felmondással tudnak elküldeni, jogellenesen.
2017. aug. 14. 20:07
 14/26 anonim ***** válasza:
94%
Tuti ki akarnak majd csinálni, szerintem is táppénz lenne a legjobb.
2017. aug. 14. 20:23
 15/26 anonim ***** válasza:
91%

Annyira nem értem az ilyen munkáltatókat. Ha nem kekeckedik lehet hogy a kismama végig dolgozna és nem kell táppénzt fizetni stb. Sőt ha vissza akar menni dolgozni adókedvezmény is jár.

Amúgy nálam is hasonló volt csak ott felszólító levelet kaptam aztán jött volna a rendkívüli felmondás. Pedig még simán dolgoztam volna pár hónapot és nem kellett volna a tp-t fizetnie. De nyilván hülyének néznek akkor én is beintek.

Szóval járj utána mert Nehogymár te legyél az ördög mert babát vársz.

2017. aug. 14. 20:25
 16/26 anonim ***** válasza:
96%
Velem is alá akarták írattatni, mondtam, hogy nem írom alá, nem tudnak mit csinálni. Ha ezt letisztáztad táppénz.
2017. aug. 14. 21:44
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Ne írd alá!

Ha nagyon szr a hangulat, menj tpre!

Ès majd keress másik helyet!

2017. aug. 14. 22:08
 18/26 anonim ***** válasza:
94%
Nekem a terhesség bejelentése utáni héten akarták határozott idejűre módosítani a határozatlan idejű szerződésem. Nem írtam alá, vágta a pofákat a főnök, így már 5 hónaposan táppénzre mentem. Ez lassan 7 éve volt, 2 gyereket szültem, szeptember végén jár le a gyes a kicsivel. Tuti, hogy egyből kirúg, de számítok is rá. Ne írj alá semmit, menj el táppénzre, ha így viselkednek. Mert már többen is leírták, hogyha a szülés napján nem állsz jogviszonyban, akkor semmi sem jár, csak gyes.
2017. aug. 14. 22:08
 19/26 anonim ***** válasza:
90%
én is azt mondom, ne írj alá semmit, én még ki is tolnék velük, holnap a dokinál kezdenék, s utána telefon, hogy sry, nem megyek többet, TP! Oldják meg, ahogy akarják... ilyen egy gerinctelen bandát...
2017. aug. 14. 23:02
 20/26 anonim ***** válasza:
8%
Ha szülés alatt lesz munkanelkuli jogviszonyban, akkor is biztositottnak szàmit es jár a csed, gyed.
2017. aug. 14. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!