A munkáltatómnak 12 hetesen elmondtam, hogy kismama vagyok.2 hétre rá váratlanul elbocsátottak. Mi a teendő, hogyan tovább? Kapok így GYED-et?
Direkt megvártam az 1.trimeszter végét a bejelentéssel. Mivel nem fizikai munkát végzek, szerettem volna addig maradni és ugyanúgy dolgozni tovább, amíg azt nem tartottam volna túl megterhelőnek. A főnökségtől az elején olyan reakciót kaptam, amire vártam. Örültek, gratuláltak, 3 éve dolgozom a cégnél. Alig több, mint 2 hét elteltével indoklás nélküli "közös megegyezéssel" íródott szerződésbontást adtak a kezembe. Rettentő kedvesek, felajánlották, hogy a felmondási időmet ledolgozhatom.
Szabadkoztak, közölték a munkámmal semmiféle probléma nem volt, de ők nem tudnak és nem is akarnak táppénzeket fizetni és egyéb járulékokat intézni, ami az én terhességemmel jár együtt.
Még nem tudom, hogy érdemes-e további lépéseket tennem, de érdekelne, hogy a fent említett esetben, tehát ha a leendő szülésemet megelőző 2 évben bőven eléri a 365 napot az állományban töltött napjaim száma, de konkrétan szüléskor már nem állok munkaviszonyban, ugyanúgy igényelhetek GYED-et?
Annyira nem értem az ilyen munkáltatókat. Ha nem kekeckedik lehet hogy a kismama végig dolgozna és nem kell táppénzt fizetni stb. Sőt ha vissza akar menni dolgozni adókedvezmény is jár.
Amúgy nálam is hasonló volt csak ott felszólító levelet kaptam aztán jött volna a rendkívüli felmondás. Pedig még simán dolgoztam volna pár hónapot és nem kellett volna a tp-t fizetnie. De nyilván hülyének néznek akkor én is beintek.
Szóval járj utána mert Nehogymár te legyél az ördög mert babát vársz.
Ne írd alá!
Ha nagyon szr a hangulat, menj tpre!
Ès majd keress másik helyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!