Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Az iskolai szakmai gyakorlat...

Az iskolai szakmai gyakorlat bele számít a gyesbe?

Figyelt kérdés
Úgy kérdezem hogy számít e, hogy én onnan Decemberben kiléptem a baba meg ugy kb december vége január eleje felè jön, Viszont a munkahelyen meg volt a fél évem ami elméletileg minimum kel a gyes-hez.

2017. jún. 7. 07:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
A gyes alanyi jogon jár, egy percet nem kell hozzá dolgozni. A csed és a gyed feltétele a munkaviszony vagy a felsőfokú tanuloi jogviszony. Szakmai gyakorlat nem számít.
2017. jún. 7. 07:28
 2/13 anonim ***** válasza:

GYES-hez semmi nem kell, azt kapod akkor ha nem vagy jogosult CSED-re, GYED-re.

CSED-hez, GYED-hez kell 365 nap két éven belül, tehát nem fél év, hanem egy.

Ha a szakmai gyakorlat után kaptál fizetést, amiből vontak pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, akkor beszámít.

De a szülés napján kell meglévő biztosítás (általában munkaviszony), CSED-nél ha a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szülsz, akkor még jár (GYED nem).

2017. jún. 7. 09:08
 3/13 anonim ***** válasza:

Akkor elég a fél év munkaviszony, ha nappalin tanultál, és azt szülés előtt 1 éven belül fejezted be. Mert innen beszámítanak 180 napot.

De a szakmai gyakorlat nem munkaviszony.

2017. jún. 7. 10:09
 4/13 anonim ***** válasza:
30%

Nekem nem számított bele.. Meg volt a 2 év szakmai gyakorlatom, de közben diák munkára is jártam rendszeressen és csak gyesre vagyok jogosult! Szóval nem!

Gyakorlaton kaptam 15-18 ezer körül, diák melón 50-80 ezer körül attól függ mennyit tudtam menni..

2017. jún. 7. 11:59
 5/13 anonim ***** válasza:
22%
Mert a diákmunka nem munkaviszony...
2017. jún. 7. 12:31
 6/13 anonim ***** válasza:
63%
A diákmunka nem számít, mert abból sose vonnak pénzbenit. De a szakmai gyakorlat az lehet ezerféle jogviszonyban. A kérdés továbbra is az, hogy vontak-e pénzbenit (vagy fizettek-e egyáltalán a kérdezőnek valamennyit, mert van amikor nem). Meg persze hogy szüléskor biztosított-e.
2017. jún. 7. 12:56
 7/13 anonim ***** válasza:

Mert a diákmunka nem munkaviszony...

Mert olyan nincs, hogy diákmunka.

Diák is válhat biztosítottá, munkaviszonyban minden esetben; megbízással esetenként. Iskolaszövetkezetben végzett munkánál járulékfizetés nincs, ezért ellátásra sem jogosít.

2017. jún. 7. 21:41
 8/13 anonim ***** válasza:
Diák munkából igen is vonnak, és nem is keveset épp úgy mint a gyakorlati pénzből.. Én legalábbis adóztam, plusz a nyugdíj járulékot vonták..Szóval enyit erről!
2017. jún. 8. 11:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Van két szakmám,amit rendesen nappalin csináltam.

És nekünk azt mondták, beleszámít a nyugdíjba, mert kötöttek velünk szerződést. Igaz csak 12 ezret kaptam, de minden hónapban jött a papír. Egy hét suli egy hét gyakorlat 2x 2 év.

Ja és 5 hét nyári gyakorlat. Ti kaptatok pénzt?

2017. jún. 8. 12:02
 10/13 anonim ***** válasza:
Diákmunkán az iskolaszövetkezetet értettem, ha nem lett volna egyértelmű. Mondjuk a kérdés szempontjából teljesen irreleváns.
2017. jún. 8. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!