Mi lenne a jó megoldás?
Figyelt kérdés
Terhes lettem és Május 24 óta dolgozom,(3 hónapja) mit tudnék tenni, hogy kapjak GYEDet? Az igaz, hogy annyi időt kapok a táppènzre amennyi időt ledolgoztam? Még a munkaviszonyom 6. Vagy 7. Hónapjában szeretnèk elmenni táppénzre, és meglenne az 1 ev munkaviszonyom a GYEDhez. Ez lehetsèges?2016. aug. 11. 07:33
1/12 anonim válasza:
Hát sajnos sehogy nem jön ki az egy év. Előtte nem dolgoztál egyáltalán? Mert az elmúlt 2 évben kell meglenni 365 napnak. Táppénz így van, ahogy írod. De a szülés pillanatában kell rendelkezni 365 nappal :/
2/12 anonim válasza:
Mikorra vagy kiírva? Igaz, hogy csak annyit lehetsz táppenzen, amennyit dolgoztál.
3/12 anonim válasza:
Az a baj, ha a mai naptól számolod a 40 hetet, akkor is május 18 :/
4/12 anonim válasza:
Előtte nem volt munkaviszonyod? Munkanélküli voltál vagy esetleg iskolába jártál?
Sajnos ennyi információval úgy tűnik, hogy nem leszel jogosult csak GYES-re.
5/12 A kérdező kommentje:
Április 5re vagyok kiírva, van érettségim és ez az első munkahelyem.
2016. aug. 11. 09:25
6/12 anonim válasza:
Hat akkor sajnos csak Gyes. De ha a ferjednek/parodnak van 2 ev akkor a baba fel eves koratol igenyelheti o a gyedet.
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2016. aug. 11. 09:42
9/12 A kérdező kommentje:
Mivel van érettségim... :D
2016. aug. 11. 10:59
10/12 anonim válasza:
Szerintem a kérdés arra vonatkozott, hogy mikor jártál iskolába? Mert ha idén végeztél, akkor mégis van esély a GYED-re. Én is ezt kérdeztem volna egy előbbi kérdésben, de csak annyit írtál, hogy van érettségid...
Bár gondolom, ha május 24. óta dolgozol, akkor ez az iskolába járás már korábban volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!