Piroska és a farkas kérdése:

Van erre vmi megoldás?

Figyelt kérdés
Szeretném, ha a férjem elmehetne 3 honapra GYEDRE. Mindezt úgy, h én nem megyek vissza dolgozni, és nem is mondok fel, és nem is törvénytelen....
2015. márc. 10. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom h nem lehet ide oda adogatni h ki van otthon gyeden. Vagyis nem lehet havonta- x havonta cserélgetni. Max atveszi a gyedet te meg elmesz tp-re de akkor ki is rúghatnak, nem véd semmi.
2015. márc. 10. 13:33
 2/6 anonim ***** válasza:
mennyi idős a gyerek? 1 éves kora után mehet apa is gyedre, de 60 nap türelmi idő van, tehát 2 hónapig nem kaptok gyedet, majd utána apa kapja, de nálatok így 1 hónap lenne az amikor pénz is jön...
2015. márc. 10. 13:40
 3/6 A kérdező kommentje:
11 honapos. nekem nagyon megerőltető fizikailag és szellemileg is a munkám, napim 4 ora az oda-vissza út, ezt semmiképp sem szeretném most vállalni, viszont férjem egy elég felelősségteljes, többmüszakos munka mellett egyetemre jár, és a vizsgaidöszakra nagyon jo lett volna, ha otthon lehet.
2015. márc. 10. 13:54
 4/6 anonim ***** válasza:
ehhez nem biztos, hogy a gyed cseréje a legjobb megoldás. ha mindketten otthon szeretnétek lenni, akkor egyikőtöknek fizetés nélküli szabira kell menni. inkább az a kérdés, hogy melyikőtök főnöke megy ebbe bele. esetleg ha van valami komolyabb egészségügyi gond, akkor tp-re lehet mennni.
2015. márc. 10. 14:05
 5/6 A kérdező kommentje:
Az ő munkahelye nem túl rugalmas...fizetés nélküi szabit egyszer már hiába probált kérni. Még arra gondoltam, hogy ha esetleg jönne egy kistestvér, és én veszélyeztetett terhes lennék, mondjuk szigorú fekvésre ítélve,akkor indokolt lenne, h a nagyobb miatt a férjem itthon legyen... bár ilyen áron inkább ne.... Köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 10. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:

ha nem elnézőek akkor 3 hónap gyed után is ugyanúgy kirúgják mint fizetés nélküli szabi után... :(

nem hiszem, hogy ebben az esetben megérné ide-oda tologatni a dolgot, mert mondjuk tegyük fel 3 hónap után visszamenne, majd kirúgnák azzal a lendülettel. neked 60 nap türelmi időd van a gyed visszaigénylésére, tehát 2 hónapig nem kaptok pénzt és apa fizuja se lesz ugye.

ráadásul neked közben fizetned kell a tb-t szóval még azzal is plusz kiadás lenne. ilyen kockázat mellett szerintem nem éri meg, próbáljon eljönni szabira, majd legyen egy kicsit hasmenéses, esetleg depressziós :D azzal kiírják akár fél évre is, bár ugyanúgy kirúghatják, de legalább a gyed jön majd

2015. márc. 10. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!