Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Van erre vmi kedvező megoldás?

Piroska és a farkas kérdése:

Van erre vmi kedvező megoldás?

Figyelt kérdés
A kérdés mmég nem aktuális, és változhatnak a jogszabályok addig, de érdekelne, hogy van - e arra vmi megoldás, h a férjem vegye igénybe a Gyed-et munka mellett, én pedig hát... tulképpen csak otthon lennék. A kérdés azért lényeges, mert az ő fizetéséből sokkal jobb gyed jönne ki, mint az enyémből, ugyanakkor nyilván fontos lenne, h a munkaviszonyom ne szünjön meg. Az alaphelyzet : vane gy kislányunk én gyeeden, férj dolgozik, fél év múlva én gyesre megyek. Tervezzük a kistesot majd jövőre, de nekem időközben a teljes állásom 4 orás lett, és mivel már ez az aktuális szerződésem, gondolom, a köv baba gyedét ebből számolnák. Úgy tudom, a gyermek 1 éves korában az apa is elmehetne Gyedre. Vmi olyasmin gondolkodom, hogy 1 éves koráig én lennék, utána a gyesig pedig fizetés nélküli szabin lennék- ha ilyet lehet. Ha teszem azt a munáltato tudja, hogy így is úgy is otthonlennék ameddig lehet, és alapvetően támogatja is ezt, elég családbarát, akkot tulképpen származna bári hátránya abbol, h én nem gyeden vagyok, hanem szabin, már ha egyáltalán lehet.
2015. okt. 30. 14:59
 1/5 anonim ***** válasza:

fél éves kor után mehet apa is gyedre, ez januárban fog változni, már elfogadták, szóval ez tuti.

viszont te elveszíted a munkád... fizetés nélküli szabadság 3 ok miatt jár, az egyik a gyed-gyes időszak, amit ugye megszakítanál, a másik kettő meg reméljük nem esedékes, ez az ápolási és a katonaság.

de főnököd ha rendes, akkor nyilván meg lehet beszélni vele, hogy ez a helyzet és miért, vegyen majd vissza. neked meg addig kell magad után fizetned a tb-t ami 7000.- körül van.

illetve még egy hátulütője van, hogy kiesik 1,5 éves a nyugdíjból, tehát annyival később tudsz majd menni nyugdíjba. mondjuk ezt is ki lehet játszani, ha van ismerős akinek cége van, ő bejelent 2 órásra ami a kedvezményeiddel 12.000.- egy hónapban, így tb-d is lesz és nem esel ki a ledolgozott évekből

2015. okt. 30. 15:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Ugye tudod,hogy a gyed maximalizálva van.Akármilyen jó a fizetése,maximum 147 ezer lesz a gyed.
2015. okt. 30. 15:49
 3/5 anonim ***** válasza:
És az a 147ezer is csak bruttó. Elmehet majd apa gyedre, viszont úgy te nem maradhatsz fizetés nélküli szabadságon.
2015. okt. 30. 19:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen megoldható, ha a munkáltatód is beleegyezik a fizetés nélküli szabiba.

Az első viszont rosszul tudja, nem csak 3 ok miatt jár. Bármikor kérhető, ha engedélyezi a munkáltató. Pl barátomék, most így vannak kinn külföldön dolgozni 2 évet. Az itteni munkaviszonya megvan, csak fizu nélkülin van amíg kinn dolgozik.

2015. okt. 30. 20:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat. Mindenképpen komoly àtgondolàst igényel a dolog. Az én gyedem jelenleg - a teljes munkaidős àllàsomból szàmolva- 86.000 ft. Namost 4 óràsban ez jelentősen kevesebb lenne mi.t a brutto 147000 gyede.
2015. okt. 30. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!