Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyesről visszamenni dolgozni,...

Gyesről visszamenni dolgozni, tényleg 60 nap az átfutási ideje?

Figyelt kérdés
Jelenleg gyesen vagyok, de vissza akarnék menni dolgozni, ami úgy indulna, hogy kiveszem a szabijaimat. A munkáltatóm szerint csak 60 nap múlva alkalmazhat újra, mert ennyi a bejelentési kötelezettségi idő. Tényleg van ilyen? Tehát ha én kérvényezem, hogy mondjuk március 16-al munkába állnék, akkor ténylegesen csak május 16-al kezdhetem meg a szabit?
2016. márc. 11. 14:44
 1/2 anonim ***** válasza:

neked van bejelentési kötelezettséged, eddig 30 nap volt, de lehet idén változott, szóval simán lehet 60 nap is.

szóval munkába állás előtt legalább 30 (60?) nappal kell írásban értesítened a főnöködet és akkor kezdheted meg a szabikat

olyan opció nincs és nem is volt soha, hogy egy hosszú hétvége előtti pénteken közlöd, hogy te szerdán jössz :)

2016. márc. 11. 14:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Maradt a 30 nap.

Szóval első kérdés, hogy meddig kérted a fizu nélküli szabidat. Ha az után akarsz visszamenni, akkor már másnap alkalmazni kell. Ha a fizu nélküli szabi közben döntesz úgy hogy mégis elkezdesz dolgozni, akkor min. 30 nappal a kezdés időpontja előtt kell kérelmezned a munkáltató felé a fizu nélküli szabi megszakítását. Ha nem érkezik válasz akkor a 30. nap leteltével automatikusan újra állományba kerülsz tehát meg kell jelenned a munkahelyen. Ha jelez, akkor ugye megbeszélitek, hogy mikor kezdesz, ill. a felgyűlt szabit hogyan adja ki. Általában ugye az a szokás, hogy rögtön azzal kezdenek, de erre egyébként a törvény szerint 60 nap áll rendelkezésre, vagyis 60 napon belül kell elkezdenie kiadni a felgyűlt szabikat. Tehát lehet az is, hogy már első nap elkezdesz dolgozni és folyamatosan kiadja a szabikat. De ez azért ritka eset.

2016. márc. 11. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!