Gabi86 kérdése:
Ha gyes alatt esek teherbe, hogy és mennyit, mit kapok? Hogy "éri" meg jobban visszamenni dolgozni vagy gyes alatt teherbeesni?
Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 19:38
1/19 anonim válasza:
Így gyermeket vállalni, csodálatos öröm. :)
2/19 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló képzel nem szeretném bölcsibe beadni egyiket sem ha nem tudsz érdemben hozzászólni ne ted nem vagyok kîvàncsi az ilyen megjegyzésekre.a bölcsis dolgot meg azért hoztam fel mert nem egy ismerősöm van akik felvették a hitelt kocsira házra és a gyerekeket meg kénytelenek voltak beadni hogy tudják fizetni a hiteleket.lehet rosszul tettem fel a kérdést.arra lennék kîvámcsi mit kapok(milyen juttatásokat) ha most esek teherbe,mert szeretnénk babát de csak úgy ha mindkettőnek meg tudunk adni mindent.ha erre is tudod a választ akkor îrj légyszîves.köszi.
2015. márc. 20. 20:45
3/19 anonim válasza:
dolgoztál előtte? Vagy a picivel is végig gyesen voltál? Mert ha igen akkot csak a gyes jár. Ha dolgoztál és volt gyed akkor most is lesz..
4/19 anonim válasza:
Kedves kérdetző!
Alanyi jogon fog járni a gyes és a családi mind 2 gyerekre 3 éves korukig (a gyes) és a csaádi míg tanul....
Jah és az adókedvezmény a magzat 91. napjától.
5/19 A kérdező kommentje:
Dolgoztam igen és mindent kaptam.(tgyás.... stb)az érdekelne hogy miből fogják számolni(tgyást,gyedet sz) ha újta teherbe esek és mivel nem szeretnék visszamenni dolgozni(mert vendéglátásban dolgoztam),mire tudok menni ugyan úgy táppénzre?vagy hogy van ez.a lányommal szülés után vettem igénybe a tgyàst.jól keres a páromd,de azért két gyereke eltartani mégis nehezebb mint egyet.minimális hitelünk van,de van mit csinálni a házon.ezért is érdekel.köszi a válaszodat utolsó
2015. márc. 20. 21:41
6/19 anonim válasza:
Gondolom, hogy kényelemesebb otthon a gyerekkel, kapni az adófieztők pénzét, mint beadni bölcsibe és dolgozni menni.
Én bölcsis voltam, nyilván azért lettem ilyen.
7/19 anonim válasza:
Mi közöd van hozzá 72 %-os?? Látom be vagy savanyodva!!!!írigy ember Vagy...képzeld én meg osztrák gyesre szültem és a következőt is arra fogom szülni!! 😃
8/19 anonim válasza:
Ó, igen. Irigy vagyok arra, hogy valaki úgy vállal gyermeket, hogy azt kell számolgatnia, hogy mennyi gyest/gyedet fog kapni az államtól, és ettől tesz függővé olyan döntéseket, amik nem csak az ő, hanem a születendő gyermek életét is befolyásolják majd.
Ami az osztrák gyest illeti: jól teszed. :D (komolyan)
9/19 anonim válasza:
Ja én nekünk hitelmetes lakás van nem örökölt nem a szülöktől kaptam kint dolgoztam én is és még megyek is vissta csak így alakult ez van nem kell számolgatnunk hála az égnek..
10/19 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy a kötekedő anyukák félre érti a kérdésem,nem segélyből akarom eltartani a gyerekem,de szerintem nem mindegy hogy most pl 60 kőrül kapok és ha nem megyek vissza dolgozni meg ennek a felét.mert mint îrtam vannak olyan ismerőseim akik kénytelenek visszamenni dolgozni,mert egy fizetésből nem tudják fizetni a hiteleket(külön ők is otthon lennének a gyerkőc 3 éves koráig).én magamnak szültem gyereket és nem akarom hogy egy idegen nevelje a gyerekem.megtehetjük hogy itthon legyek és én tanîtsam a lányom.szerinted kedves 6 válaszoló azpk jobbak akik ukmukfuk összehoznak egy gyereket és nem gondolják át a dolgot.mi igen is át szeretnénk rágni és tisztába szeretnénk lenni azzal mi folyik be a kasszána,mert amit kapok gyedet mert még nyárig azon vagyok azt félreteszük gyerkőcnek meg egy keveset a házfelújîtásra.amúgy 19 éves korom óta dolgozom és 6 hós terhesen hagytam abba a vendéglátást(12-13 órát dolgoztam)és most 29 vagyok azért vmi adót és egyéb járulélot már én is befizettem.szerintem jogom van hozzá hogy kihasználjam a párom mivel dolgozik most is fizeti az adókat és egyebeket.hála isten jól keres könnyen megélünk,minimális a hitelünk,saját kocsink van(ami hitel mentes).a házra is mi spóroltunk össze senki egy árva forintot nem adott bele.persze nem is vártuk el.
2015. márc. 21. 14:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!