Anyukák! Nem féltek, hogy a gyes/gyed lejárta után nem tudtok visszamenni dolgozni?
Figyelt kérdés
Nekem olyan sok ez az idő. Még csak 3 hónapos a fiam, de már most érzem, hogy mennyi minden változott a munkahelyemen, és félek, hogy nem lesz hova visszamennem és munkanélküli leszek. Ti nem féltek ettől?2014. jan. 10. 13:07
1/6 anonim válasza:
én nem félek, sok helyen szívesen látják az anyukákat az utánuk igényelhető adókedvezmény miatt. Ha a régi helyemre nem is tudnak visszavenni, biztos hamar találok mást, addig pedig igyekszem tanulni a gyerkőc mellett, hogy ne fejlődjek visszafelé. De egy biztos: nem bízom majd a véletlenre - ha közeleg a Gyes vége, akkor elkezdek állást keresni már fél évre előre, arra az esetre ha felmondanának nekem a régi helyen.
2/6 anonim válasza:
Nem,mert a céggel olyan szerződésem van,hogy amikor 1,5 éves lesz a fiam (most 1),akkor fél éves továbbképzést fizetnek nekem (heti 2x4 óra),és utána mehetek 8 órába vissza.
Továbbképzés mellett lesz időm beszoktatni bölcsibe is.
3/6 anonim válasza:
Én tartok kissé ettől, mert a cég ahonnan eljöttem, szerintem addigra meg is szűnik... :(
Most elkezdek egy sulit totál más irányba, meg az angol (nem)tudásomat fogom fejleszteni, aztán én is fél évvel korábban már megkezdem az álláskeresést. Vagy újra kedvet kapunk egy kisbabához... de azután még nehezebb lesz.
4/6 anonim válasza:
Én nem félek, én tudom, hogy nem fogok tudni visszamenni. Kicsi cég, megszűnt az a munka, amit csináltam... 5 éve vagyok itthon, most már három gyerekkel. Közben elvégeztem egy OKJ-s tanfolyamot, hátha könnyebb lesz így munkát találni.
5/6 anonim válasza:
szerintem az kimondottan ritka hogy valakit véglegesen visszavesznek szülés után. Legalább is nem nagyon tudok rá példát mondani csak ellenpéldát. Esetleg ha multinál dolgozol és nagyon szeretnek, akkor....de inkább az álláskeresésre építs majd és jó előre kezd el.
6/6 anonim válasza:
Én is féltem és nem alaptalanul... kirúgtak (15 év munkaviszony után!) Állást nem találtam, pedig diplomám is van. Végül munkanélküliként lettem állapotos a 3. gyerekemmel. Még TGYÁS-on vagyok, de már most gondolkodom, hogy valami vállalkozást kellene kezdeni majd, mert mostanában elég gáz a munkaerőpiac. Mindenhová ismerős kell. Szerencsére a férjem jól keres, de azért szeretnénk több lábon állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!