Ha a Gyed és Gyes lejárta után nem szeretnék visszamenni dolgozni a jelenlegi munkahelyemre, tehát felmondok, akkor kaphatok munkanélküli járadékot? Akkor is, ha nem közös megegyezéssel jövök el, és nem is a munkáltató mond fel?
Akkor rosszul tudják az előttem szólók.
Én magam mondtam fel, és járt három hónapig az álláskeresési járadék.
Állítólag eddig úgy volt hogy ha a munkavállaló mondott fel, akkor csak a felmondás után három hónappal járt az álláskeresési.De ha jól tudom már ez sincs, jár mindenképp.
Egy telefon a munkaügyibe, és megtudod pontosan.
Most már tuti! :)
Ezt találtam a neten:
"Amennyiben a lentiekben leírt rendelkezésre gondolt, az 2012. január 1-től hatályát vesztette.
„Ha a munkaviszonyt az álláskeresővé válást megelőző 90 napon belül a munkavállaló rendes felmondással, továbbá a munkaadó rendkívüli felmondással szüntette meg, az álláskereső részére álláskeresési járadék az előbbiekben meghatározott módon megszüntetett munkaviszony megszűnését követő 90 nap elteltével folyósítható, tekintet nélkül arra, hogy az álláskeresési járadék folyósításához szükséges feltételekkel rendelkezik.”
Íme a link, ha valakit még érdekelne a későbbiekben:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!