Tényleg csak úgy vállaljon valaki gyereket, ha 100%-ig biztos a munkahely, ahova vissza tud menni?
Figyelt kérdés
Jelenleg van egy jó munkahelyem, ami viszont egyáltalán nem biztos munka, tart ameddig tart, vagyis GYES alatt akár meg is szűnhet. Váltani azért nem szeretnék, mert félek, könnyen munka nélkül találnám magam. Ki tudja, az új hely mennyire lenne biztos vagy meddig tartana. Viszont ha GYES alatt kezdenék új munkát keresni, ott nem gond gond, ha az első nem válik be. Ha elküldenek próbaidő alatt, akkor is GYES-t kapok közben. Nem? Így kicsit jobb a helyzet, hisz nincs a "két szék közül a pad alá" eshetőség. És egyébként, mi számít manapság biztos munkahelynek? Ahol tudom, hogy az x év múlva ugyanott lesz, ugyanazokkal a feltételekkel2016. jan. 19. 16:12
21/21 anonim válasza:
Nézd, én lassan 2 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. 8 órás bejelentett munka, májusban jár le a határozott idejű szerződésem. A napokban tudtam meg, hogy terhes vagyok. Szerinted akkor ez most mennyire biztos munkahely? Elárulom. Túlóráztam, helyettesítettem, hétvégéztem. Ha kellett, ha nem. Májustól nem fogják meghosszabbítani a szerződésem. Ez van, majd GYES utánra találok mást, nem erről van szó. Sajnos nem sokan vannak olyan szerencsések, akik tizenévig dolgoznak ugyanott. De a Te párod álomvilágban él, ha azt hiszi létezik még manapság a "biztos munkahely", ahol pótolhatatlan vagy és virágcsokrokkal várnak majd vissza. Ha vissza is vesznek (mert szerződés szerint kötelesek), mi garantálja, hogy nem küldenek majd el 2 héten belül, mert a téged "helyettesítő" kollegina jobban bejött?! Már a visszaérkezésed másnapján elküldhetnek! Röhej, de ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!