Szeptemberig gyeden vagyok, de augusztusban érkezik a második baba. Érdemes lenne visszamennem dolgozni?
Ha nem mész vissza, akkor vagy az előző ellátásod alapja, vagy a mostani szerződés szerinti béred lesz az alap (amelyik a kedvezőbb).
Ha visszamész, akkor a gyed mellett kapod a fizetésed, és ha táppénzre mész a táppénzt is.
Táppénz nem lehet alapja ellátásnak. Az nem számít bele. A táppénzes napokat átugorják.
Ez csak a munkáltatódnak rossz, mert fizikailag nem mész vissza, csak papíron, mégis fizethet utánad (a táppénzed 1/3-át).
Elég 1 nap szabit kivenned, utána mehetsz is táppénzre.
Nos jól értelmezed, viszont neked már azért is érdemesebb lenne (nem 1 nap szabi és tp), hanem összes szabi és tp-re jönni, mert szerintem lenne 1 hónapnyi szabid, és mivel nagyon jó a bruttó fizud a csednél ez nálad nagyon jól jönne, főleg ha még emeltek is rajta idő közben és magasabb lenne, mint az előző ellátás. Gyednél igazából "mindegy", mert a maxot kapnád.
Én most pont így vagyok (nekem is szeptemberi a középső és most augusztusban jön a harmadik meglepi baba), de én valószínűleg nem megyek vissza egy napra sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!