Tényleg csak úgy vállaljon valaki gyereket, ha 100%-ig biztos a munkahely, ahova vissza tud menni?
Gondolom, GYED-re gondolsz és nem GYES-re, mert ott egyáltalán nem mindegy, hogy tudsz-e dolgozni hamar vagy sem.
Én a "biztosra" vállaltam, aztán megszüntették terhesség alatt a szerződésemet, annyi hosszabbítást tudtam kisírni, hogy legyen GYED-em, de GYED után nem ide fogok visszajönni, hiszen már nem lesz szerződésem.
PhD-m van, szóval mindent megtettem azért, hogy jó körülményeket biztosítsak a kicsimnek, a GYED után keresek majd másik munkahelyet, és kész.
A barátnőm is a biztosra vállalt, mikor vissza akart menni GYED-ről egy év után, aláíratták vele a közös megegyezést, és azóta máshol dolgozik...
Anyukám is a biztosra vállalt gyereket, aztán megmondták neki, hogy egy éves koromban menjen vissza, vagy soha. Visszament. Aztán vezető helyett kapott egy kb. gyakornoki pozíciót, vagyis kvázi közös megegyezéssel elbocsátották. Aztán, ő is talált új munkahelyet és azóta is mindig fel tudott állni, ha kihúzták alóla a talajt.
Ne félj előre!:)
32hkm
Szerintem nincs már biztos munkahely! Nem tudsz biztosra menni.
Én közalkalmazottként dolgoztam szülés előtt, gazdasági munkakörben. Szülés előtt 10 évig dolgoztam ott, meg voltak elégedve a munkámmal, így közel 3,5 év után visszamentem ugyanoda. Nálunk Mindenkit visszavesznek, de a helyettesítések miatt előfordul, hogy nem arra a munkakörre jöhet vissza gyesr
7-es vagyok, csak véletlenül elküldtem.
Tehát, nem biztos hogy a régi helyre vesznek vissza.
Ha szeretnétek gyereket és a férjednek jó állása van, Neked is van azért végzettséged, akkor vágjatok bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!