Tényleg csak úgy vállaljon valaki gyereket, ha 100%-ig
biztos a munkahely, ahova vissza tud menni?
Figyelt kérdés
Jelenleg van egy jó munkahelyem, ami viszont egyáltalán nem biztos munka, tart ameddig tart, vagyis GYES alatt akár meg is szűnhet. Váltani azért nem szeretnék, mert félek, könnyen munka nélkül találnám magam. Ki tudja, az új hely mennyire lenne biztos vagy meddig tartana. Viszont ha GYES alatt kezdenék új munkát keresni, ott nem gond gond, ha az első nem válik be. Ha elküldenek próbaidő alatt, akkor is GYES-t kapok közben. Nem? Így kicsit jobb a helyzet, hisz nincs a "két szék közül a pad alá" eshetőség. És egyébként, mi számít manapság biztos munkahelynek? Ahol tudom, hogy az x év múlva ugyanott lesz, ugyanazokkal a feltételekkel
Ja, és azt kihagytam, hogy mondtam páromnak, hogy én GYES mellett majd szeretnék dolgozni. Erre olyanokat vágott a fejemhez, hogy ha egyszer nincs hova visszamenni akkor ugyan mit, mert úgyse találok majd semmit, bizonyítsam be most, hogy találok, és ő nem fog mindenki helyet dolgozni, amíg nekem itthon növesztem a s.ggem. Na ezért írtam ki a kérdést! Hogy vajon mennyire jogosak a szavai.
2016. jan. 20. 13:55
12/21 anonim válasza:
Te biztos vagy benne, hogy ennek a palinak akarsz gyereket szülni?! Komolyan kérdezem!
2016. jan. 20. 13:57
13/21 anonim válasza:
Elgondolkoznék a helyedben. Azért megkérdezném, hogy ő miből gondolja, hogy az ő állása biztos?
2016. jan. 20. 14:04
14/21 A kérdező kommentje:
Utolsó! Tudod mennyi rágódtam ezen tegnap óta?? Tegnap este bocsánatot kért, nem úgy gondolta, blabla. Aztán ma megkérdezi mi bajom még mindig. Elmondtam, hogy most valahogy még a kapcsolatunkba se vagyok biztos. Most ő van megsértődve.
2016. jan. 20. 14:05
15/21 A kérdező kommentje:
Előző a 12-esnek szól. 13-as, pont erről van szó. "Mert amikor az anyja is elment GYES-re, mehetett is vissza utána a TSZ-be."
2016. jan. 20. 14:07
16/21 anonim válasza:
Oké, a párod anyja mehetett vissza szülés után a TSZ-be. Én a párod állására gondoltam. Szülés nélkül sincs biztos állás, még azért sem, mert ő pasi.
13-as voltam.
2016. jan. 20. 14:13
17/21 A kérdező kommentje:
13-as, tudom, hogy értetted. Mondtam is neki tegnap, hogy ha most neki kéne munkát keresni ugyan hova menne? Ez nem olyan dolog, hogy elmegyek egy másik helyre és ott aláíratnak velem 10 évet. Nem tudom hol él. Erre jött azzal, mert az irodai munkák mind biztosak!
2016. jan. 20. 14:21
18/21 anonim válasza:
Nem hiszem,hogy ezek után szülnék neki...
Ha még csak arról lenne szó,hogy keress biztos állást,azt mondanám,oké,aggódik stb.na de hogy ő nem fog mindenkit eltartani míg te otthon mereszted a segged.hát nem hiszem,hogy ilyet hirtelen felindulásból mond valaki...
2016. jan. 20. 17:18
19/21 A kérdező kommentje:
Nagy dilemmában vagyok ezek után. Értem én, aggódik a biztos állás miatt. De a mai világban nincs olyan, hogy biztos állás. Az első nap, amikor az ember szülés után visszamegy a korábbi helyére, kirúghatják. Akkor ebben mi a biztos állás? Az, hogy megpróbálok visszamenni egy olyan helyre, ahol az elmúlt 2-3 évben IS tudtak nélkülözni? Oké, a sértegetést megbánta, de attól még kimondta ezeket a dolgokat. Ilyen emberrel pedig én nem tervezek gyereket. Nem most, később se.
2016. jan. 21. 09:57
20/21 anonim válasza:
szerintem helyesen gondolkodsz!
Ha valaki ilyet kiejt a száján,még ha meggondolatlanul is,de ott van a fejében,és így vélekedik róla.
Egy nő ha kisgyereke van,végtelenül kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet,mert otthon van akár 3 évig is,lehet lesz állása gyes után,lehet nem,és lehet annyit fog betegeskedni a gyerek,hogy kirúgják.ezeket érdemes számba venni,és én óvva intelek,mert sajnos én annak idején nagyon megbántam egy hasonló mentalitású emberrel,igaz én ezt már csak azután kaptam meg miután megvolt a baba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!