Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Van itt köztetek olyan, aki...

Van itt köztetek olyan, aki szülést követően rögtön munkába állt vagy munkahelyet váltott, de otthoni munkát végzett?

Figyelt kérdés

Ugye vannak ezek az állami támogatások, amik mellett nem szabad hivatalosan dolgozni, mint táppénz, CSED, GYED, GYES.

De ezek annyira kevés pénzt hoznak a konyhára esetemben, hogy most adódott egy munkalehetőség, amit otthon tudnék végezni, a baba mellett, akár részmunkaidőben, saját időbeosztással, így többet tudnék keresni, és közvetlen ott lehetnék a babám közelében is.

Valószínűleg nem lenne egyszerű összeegyeztetni az anyaságot a pénzkereséssel, tehát ez most még csak elmélet, és a véleményetekre lennék kíváncsi, ti bevállalnátok-e.

Az egyik lehetőség ugye az, ha a jelenlegi, bejelentett melóm után járó állami támogatások mellett feketén csinálnám ezt a munkát, a másik lehetőség, ha munkahelyet váltanék, akkor viszont ugye ugrana az összes jelenlegi állami támogatás, ha bejelentenének a jövendőbeli munkahelyemen, mert rizikózni nem szeretnék, hogy jelenlegi munkahelyem mellett legyek még egy munkahelyen bejelentve, hiszen az szabályellenes.

Ti mit tennétek a helyemben?

2015. aug. 19. 11:17
 1/4 anonim ***** válasza:

GYED és GYES mellett lehet dolgozni korlátlanul, ha a gyerek elmúlt 1 éves. De tervezet alapján már fél éves korra szeretnék levinni a határt.

Otthoni határidős munka működhet. Én vizsgára készültem közvetlenül szülés után, ahhoz ugyanúgy kell napi pár óra nyugalom, mint a munkához. Meg tudtam oldani, nekem talán az első 2-3 hét esett ki teljesen, amikor nem tudtam semmivel se foglalkozni a baba mellett.

2015. aug. 19. 11:22
 2/4 A kérdező kommentje:

"De tervezet alapján már fél éves korra szeretnék levinni a határt. "

Én azt hittem, ez már be van iktatva, nem csak terv még...

2015. aug. 19. 11:30
 3/4 anonim ***** válasza:

2016. jan.1 után lehet a baba fél éves kora után dolgozni korlátlanul gyed, gyes mellett is.

Ha másik munkahelyre mész át, természetesen nem veszted el az állami támogatásokat. Főállásod mellett lehet máshol is munkahelyed, ez nem szabályellenes, csak a meglévő munkahelyen illik bejelenteni, hogy máshol dolgozol gyed mellett.

Amíg nem dolgozhatok törvényesen gyed mellett, addig nem vállalnám el, mivel én nem kockáztatnék, elég egy rosszakaró és be is jelentheti. Bár kérdés, hogy milyen munka, mennyi pénz, megéri-e kockáztatni?

2015. aug. 19. 21:27
 4/4 A kérdező kommentje:

"2016. jan.1 után lehet a baba fél éves kora után dolgozni korlátlanul gyed, gyes mellett is."

Úgy érted, újabb, bejelentett állásban is? Tehát hogy a jelenlegi, határozatlan idejű állásom mellett, most bevállalnék egy újabbat?

Szerintem megoldható addig a várás amúgy, mármint hogy január 1 után bejelentenének, és akkor addig nem feketéznék, kibírnám. A "jóakarókon" én is sokat filóztam már :(

"Ha másik munkahelyre mész át, természetesen nem veszted el az állami támogatásokat. Főállásod mellett lehet máshol is munkahelyed..."

De amíg CSED-en vagyok, addig nem, csak ha már GYED-en leszek, igaz?

2015. aug. 20. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!